Στην «κορυφή» τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Παραπολιτικά
Στην «κορυφή» τα μάρμαρα του Παρθενώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα συνεχίζει να τροφοδοτεί δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, όπως εν προκειμένω στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής “La Croix”, που τιτλοφορείται με φόντο ένα τμήμα του γλυπτού διακόσμου που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο “Επιστροφή έργων τέχνης, η επιτάχυνση”.

Ο υπότιτλος εξηγεί ότι το Βρετανικό Μουσείο σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, καθώς η επιστροφή έχει αποκτήσει μια δυναμική προς μια εξέλιξη που φαίνεται αναπόφευκτη. Ωστόσο, οι ελπίδες που σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτήθηκαν από τα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ ψαλιδίστηκαν μετά τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού της Βρετανίας στο BBC, που έβαλε φρένο στις προσδοκίες.

Σε κάθε περίπτωση, η “La Croix” έχει απόλυτο δίκιο διαπιστώνοντας μια «δυναμική» η οποία είναι πρωτόφαντη για το ακανθώδες ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, με την άποψη της εφημερίδας ότι αυτή η δυναμική οδηγεί αναπόφευκτα σε εξελίξεις να τη συμμερίζονται πολλά ΜΜΕ, κυρίως στη Βρετανία, κάτι που είναι και το πιο σημαντικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News