Παραμένει ο εφιάλτης του κορωνοϊού, όπως και ο κίνδυνος εσωτερικής διασποράς στις κλινικές του ΠαΓΝΗ

Παραπολιτικά
Παραμένει ο εφιάλτης του κορωνοϊού, όπως και ο κίνδυνος εσωτερικής διασποράς στις κλινικές του ΠαΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων, οι ασθενείς με COVID απομονώνονται σε κοινό θάλαμο ανά κλινική και περιθάλπονται από κοινό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με τους υπόλοιπους ασθενείς

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ έθεσαν σε συναγερμό το νοσοκομείο, καθώς δεν προκύπτει μόνο κίνδυνος για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους ασθενείς.

Όπως προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων, οι ασθενείς με COVID απομονώνονται σε κοινό θάλαμο ανά κλινική και περιθάλπονται από κοινό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Η πρακτική αυτή ελλοχεύει δεκάδες κινδύνους, ενώ ακόμη κι όταν το προσωπικό νοσεί, η λύση όπως επισημαίνεται δίνεται με εργαζόμενους- “λάστιχο” (μετακίνηση εργαζομένων - σπάνε ρεπό κ.λπ.).

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπενθυμίζουν ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε άλλη φάση της πανδημίας, αλλά ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Αυτό που ζητούν είναι: μέτρα περιορισμού της διασποράς στις κλινικές.

Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να σταματήσουν οι μετακινήσεις μεταξύ τμημάτων, οι διπλοβάρδιες, τα αλλεπάλληλα νυχτερινά και διαμόρφωση ασφαλών θαλάμων νοσηλείας κρουσμάτων COVID με σαφή χωροταξικό διαχωρισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News