Ρέθυμνο: Πρόταση χρηματοδότησης ύψους 250.000 ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

Παραπολιτικά
Ρέθυμνο: Πρόταση χρηματοδότησης ύψους 250.000 ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόταση, η οποία είχε λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις το προηγούμενο διάστημα, υποβλήθηκε με πλήρη φάκελο από την τεχνική υπηρεσία με την έναρξη των υποβολών της σχετικής πρόσκλησης

Νέα πρόταση χρηματοδότησης κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αφορά την κατασκευή δικτύου υδροάδρευσης στις πυρόπληκτες περιοχές συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Η πρόταση, η οποία είχε λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις το προηγούμενο διάστημα, υποβλήθηκε με πλήρη φάκελο από την τεχνική υπηρεσία με την έναρξη των υποβολών της σχετικής πρόσκλησης.

«Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για την αποκατάσταση των υποδομών της περιοχής οι οποίες καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή τον περασμένο Ιούλιο ενώ συμβάλει συνολικά στην τοπική ανάπτυξη και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου καθώς η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης αποτελεί ανάσα για τους κατοίκους, αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρηματίες της περιοχής» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Το έργο αυτό είχε απασχολήσει την τελευταία κοινή μας επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ο Αν. Υπουργός είχε ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα μας και αναμένουμε την έγκριση της καθώς αφορά τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αντίστοιχα ο Αν. Υπουργός είχε δεσμευτεί κατά την επίσκεψη μας για την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για «Επαναχρησιμοποίηση εμβληματικού κτιρίου στην νέα Κρύα Βρύση για την δημιουργία χώρου επιμόρφωσης και λαογραφίας» με προϋπολογισμό 740.917 ευρώ την οποία είχαμε υποβάλει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Και για αυτό το έργο αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Πέτσα και θέλω να πιστεύω ότι άμεσα θα έχουμε την έγκριση του. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον βουλευτή Ρεθύμνου για την στήριξη του σε κάθε αίτημα μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News