Σε 15 χρόνια η επιστροφή στην κανονικότητα στο Αρκαλοχώρι

Παραπολιτικά
Σε 15 χρόνια η επιστροφή στην κανονικότητα στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορία γιατί η Ελληνική Πολιτεία, αφού έχει τα εφόδια να προχωρήσει, αφήνει την περιοχή να μαραζώνει, λέει ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα”, κι επιλέγει την οδό της δυσκαμψίας και της ταλαιπωρίας.

Μαραζώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος.

Αδιάψευστοι μάρτυρες οι αριθμοί που επικαλείται ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα” και πρόσφατα το ΤΕΕ/ΤΑΚ.

* Στις 8.000 παραμένουν οι φάκελοι που περιμένουν να εξεταστούν, από τους οποίους οι 969 έχουν κατατεθεί με πολλές ελλείψεις και δεν έχουν πάρει έγκριση.

* Στα 1.200 τα “κόκκινα” κτήρια, από τα οποία τα 20 έχουν κατεδαφιστεί.

* 3.402 οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την ευρύτερη περιοχή.

* 269 οι αιτήσεις περί επιδότησης ενοικίου που έχουν εγκριθεί και με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή, όταν δεκάδες άλλοι επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή.

* Στο 30% το σύνολο των πληγέντων νοικοκυριών που χρήζουν βοήθειας για την οικοσυσκευή τους, αλλά πλέον με τη σύσταση φακέλου.

* 17 οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το γραφείο του ΔΑΕΦΚ και δυστυχώς δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο της δουλειάς.

Κι όλα αυτά 14 μήνες μετά τον σεισμό, που στερεί την κανονικότητα σε τόσες οικογένειες, στον αντίποδα των συνεχών εξαγγελιών, αλλά χωρίς άμεσο αντίκρισμα.

Ακόμα και για την επιστροφή του ΦΠΑ στις οικοδομικές εργασίες ή την κατ’ οίκο πράσινη συνδρομή από την Ε.Ε., τα αιτήματα φέρονται να είναι ώριμα, αλλά χωρίς απάντηση για τον χρόνο υλοποίησής τους.

Απορία γιατί η Ελληνική Πολιτεία, αφού έχει τα εφόδια να προχωρήσει, αφήνει την περιοχή να μαραζώνει, λέει ο Σύλλογος, κι επιλέγει την οδό της δυσκαμψίας και της ταλαιπωρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News