Ήταν μία ακόμη ξεχωριστή δράση στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος.
Υπό τον ήχο της μουσικής, η διαδικασία μετατράπηκε σε μία εκδήλωση προσφοράς και διασκέδασης για τους συμμετέχοντες, η οποία, χωρίς την παρουσία των καλλιτεχνών της πόλης μας, σε συνεργασία με την “Παρέα της Αγάπης”, μεταβολίστηκε σε μία μουσικοχορευτική αιμοδοσία για καλό σκοπό.
Δηλαδή την ενίσχυση των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Η ευαισθησία των καλλιτεχνών αποδείχτηκε έμπρακτα και έθεσε ισχυρά θεμέλια για μία σειρά δράσεων με στόχο την αιμοδοτική ενίσχυση των ασθενών που χρήζουν μετάγγισης. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, παρευρέθηκαν οι τραγουδιστές Μάνος Παπαδάκης, Γιώργος Ξυλούρης, Μαρία Κοπανάκη και Μάνος Κοκολάκης, καθώς και οι ηθοποιοί Βαγγέλης Μαστρογιαννάκης, Χαρά Ζαρωνάκη και Μαρίνα Σπανάκη. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η RentDJ.gr με τον Γιάννη Ιορδανίδη, ενώ το ενδιαφέρον των παιδιών των αιμοδοτών έκλεψε η “Μαρουλίτα”.
Εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς και η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη.
Η διοργάνωση και ο συντονισμός της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν από τον Εθελοντικό Σύλλογο “Παρέα της Αγάπης”, τον οποίο εκπροσώπησαν η πρόεδρος Πόπη Καστελιανού και τα μέλη Χρηστάκη Αγγελική, Παπαδάκη Ακριβή, Τζωρμπατζάκη Μαρίτα, Κατριαδάκη Έλενα, Ασπιρτάκη Ρομίνα και Σφιγγάκη Φωτεινή.
Εμείς να θυμίσουμε πως ο Σταθμός Αιμοδοσίας της πλατείας Ελευθερίας λειτουργεί σταθερά Τρίτη και Πέμπτη, από τις 17:00 έως τις 20:00, και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:30, και βρίσκεται στη διάθεση όλων όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, αλλά και να διοργανώσουν τη δική τους εθελοντική αιμοδοσία.