Διαχρονικά γνωστή η εκμετάλλευση εργατών γης

Παραπολιτικά
Διαχρονικά γνωστή η εκμετάλλευση εργατών γης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι δηλαδή υπάρχουν κρούσματα εργασιακής εκμετάλλευσης αλλοδαπών σε αγροκτήματα, συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, σημεία διαλογής, κτηνοτροφικές μονάδες, πτηνοτροφεία και ελαιοτριβεία... Μετά ήρθαν τα προβλήματα με τις διαδικασίες νόμιμης διαμονής τους στη χώρα και μετά... ξεμείναμε από εργατικά χέρια.

Τίποτα από μόνο του δεν προκαλεί τον “θόρυβο”.

Διάβαζα τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας που δείχνουν ότι το τελευταίο διάστημα διεξήχθησαν, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής δράσης με τον Διεθνή Οργανισμό Α21, έλεγχοι σε χώρους εργασίας και διαπιστώθηκαν 49 παραβάσεις.

Μιας και τα ρεπορτάζ, λοιπόν, πανελλαδικά έχουν δώσει αρκετά στοιχεία τα τελευταία χρόνια, οι επιθεωρητές Εργασίας διένειμαν φυλλάδια (μεταφρασμένα στις γλώσσες των εργαζομένων, από χώρες όπως η Αλβανία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Ουκρανία), με πληροφορίες για τα εργασιακά τους δικαιώματα, σύμφωνα με την ελληνική εργατική νομοθεσία.

Η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων υπενθυμίζεται ότι εντάσσεται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2022-2025. Εξετάζεται, μάλιστα, η από κοινού ανάληψη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, που λαμβάνει και τη μορφή της εργασιακής εκμετάλλευσης. Ήδη, ο Α21 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, έχοντας ενεργή παρουσία και στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων δράσεων, λειτουργεί 24ωρη γραμμή πληροφόρησης (1109), όπου ο καθένας μπορεί με ασφάλεια να ενημερωθεί σχετικά, αλλά και να καταγγείλει ύποπτα περιστατικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News