Εκστρατεία ενημέρωσης για τον «οδηγό της παρέας»

Παραπολιτικά
Εκστρατεία ενημέρωσης για τον «οδηγό της παρέας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλοι διασκεδάζουν, όμως ένας από την παρέα δεν πίνει. Ο οδηγός της παρέας». Αυτό ήταν το θέμα της ενημερωτικής δράσης που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ταυτόχρονα σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αστυνομικοί των Τμημάτων Τροχαίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, αλλά και λοιπών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Κρήτης διένειμαν σε οδηγούς και θαμώνες καταστημάτων αλκοολόμετρα μίας χρήσης, τα οποία παρείχε για τον σκοπό αυτό ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, και ενημερωτικό φυλλάδιο.

Η προληπτική αυτή δράση εστιάζει στην οδήγηση χωρίς την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτή η επικίνδυνη συνήθεια συνδέεται πολύ συχνά με την πιθανότητα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα.

«Γίνε ο οδηγός της παρέας» είναι το μήνυμα αυτής της καμπάνιας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο και παράλληλα σε άλλες περιοχές, και συγκεκριμένα στον Πλατανιά, στην Κίσσαμο, στο Σπήλι, στη Χερσόνησο, στις Μοίρες, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία, από αστυνομικούς των κατά τόπους Τμημάτων Τροχαίας και Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς και σε διάφορα σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από τους κατά τόπους Αστυνομικούς Σταθμούς ΒΟΑΚ, ενημερώνοντας τους πολίτες για τους κινδύνους της οδήγησης ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ και τη σημασία του ρόλου τού οδηγού της παρέας.

Οι δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στο πεδίο αυτό θα συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα διενεργούνται τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώσεις των επικίνδυνων παραβάσεων που σχετίζονται με την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

Τίμησαν τον Μιχάλη Καραμαλάκη στον Άγιο Μύρωνα

Για 19η συνεχή χρονιά, στον Άγιο Μύρωνα διοργανώνονται και διεξάγονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ραύκεια».

Η τελετή έναρξης έγινε την Κυριακή 24 Ιουλίου, στο άλσος Χριστού του Αγίου Μύρωνα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.  Στα φετινά «Ραύκεια 2022» τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο στρατηγός ε.α., επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο τέως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τιμήθηκε και βραβεύτηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Μύρωνα, αναγνωρίζοντας το έργο, τις υπηρεσίες και το ήθος που πρεσβεύει το πρόσωπό του.

Είναι γνωστό ότι ο Μιχάλης Καραμαλάκης είχε υπηρετήσει στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Μύρωνα στην αρχή της σταδιοδρομίας του για αρκετά χρόνια, και γι’ αυτό ολόκληρη η κωμόπολη τον νιώθει σαν συγχωριανό της.

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα και με συναισθήματα αγάπης, οι πολίτες του Αγίου Μύρωνα καλωσόρισαν, τίμησαν και βράβευσαν έναν δικό τους άνθρωπο.

Ο κ. Καραμαλάκης συγκινημένος τόνισε ότι «για μένα είναι μια ιδιαίτερη βραδιά, μια ιδιαίτερη στιγμή το να τιμούμε στον Άγιο Μύρωνα, σε ένα μέρος που τόσο πολύ έχω αγαπήσει, όπως και έχω αγαπηθεί από εσάς».

Υποψήφιος βουλευτής είτε έτσι είτε αλλιώς

Η πρόθεση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Νίκου Ξανθουδάκη να κατέλθει στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής είναι γνωστή εδώ και καιρό. Αυτό που δεν ήταν, και το οποίο έκανε ο ίδιος γνωστό σε δημόσια τοποθέτησή του σε χοροεσπερίδα που οργάνωσε η Ένωση, είναι πως, αν δεν περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας - στην οποία ανήκει πολιτικά - θα κατέλθει με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός. Δεν είμαστε από «πολιτικά τζάκια» και αυτή η εκδήλωση ίσως να αποτελεί την τελευταία μ’ εμένα πρόεδρο. Πήρα την απόφαση να πολιτευτώ και, αν δεν είμαι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία, θα είμαι με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου», είπε ο κ. Ξανθουδάκης.

Χωρίς παλιά στελέχη στο πλευρό του

Πλαισιωμένος από στενούς του συνεργάτες και από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., πολλά από τα οποία ανήκουν στο περιβάλλον του φοιτητικού του φίλου και δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ήταν στη διάρκεια της περιοδείας του χθες στα Χανιά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τα παλιά στελέχη του Κινήματος έδωσαν το «παρών» η γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χρύσα Μακράκη-Χαριτάκη και η πρώην βουλευτής Λίτσα Κουρουπάκη. Η ανανέωση που επιζητά ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. φαίνεται πως αποτυπώνεται σε μεγάλο ποσοστό σε επίπεδο στελεχών.

Η ΔΕΥΑΗ και ο «κοπανιστός αέρας»

Εμπρός στον δρόμο που άνοιξαν... οι Βασιλειές... Εμπρός στον δρόμο που άνοιξε η “Νέα Κρήτη” με τα αποκαλυπτικά της δημοσιεύματα για τον... «κοπανιστό αέρα». Στο τέλος... χαμένοι θα βγουν οι δημότες, αφού θα τους βάλουν να πληρώσουν «κατιτίς».. Σαν τον... μπακαλόγατο... «Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο»...

Κι άλλη γκάφα

Όπως στις Βασιλειές (που άλλαξε πέρυσι η ΔΕΥΑΗ τα ρολόγια και έβαλε “ογκομετρικά”, που γράφουν περισσότερο αέρα παρά νερό), έτσι και στη Νέα Αλικαρνασσό... Γκάφα... Αλλά όχι με τα υδρόμετρα ετούτη τη φορά...

Διαβάζουμε την ανακοίνωση: «Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από μηχανογραφικό σφάλμα εκδόθηκαν στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού 550 λογαριασμοί με εσφαλμένο τρόπο τιμολόγησης, οι οποίοι αφορούν στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022. Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί θα επανεκδοθούν με τη σωστή διαδικασία και θα αποσταλούν εκ νέου και άμεσα.

Παρακαλούνται οι δημότες που θα λάβουν τον νέο σωστό λογαριασμό να μη λάβουν υπόψη τους τον προηγούμενο. Εάν στο μεταξύ έχει γίνει εξόφληση του λανθασμένου λογαριασμού, η πληρωμή αυτή θα συμψηφιστεί με τον νέο σωστό λογαριασμό».

Τι γίνεται στις Βασιλειές

Στο μεταξύ, στην περίπτωση των Βασιλειών με λογαριασμούς από έως και... 7.000 ευρώ (!), ο κόσμος είχε κληθεί από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη να κάνει ένσταση. «Δε θα ληφθεί υπόψη ο τελευταίος λογαριασμός, αλλά οι προηγούμενοι», έλεγε ο πρόεδρος.

Ναι, αλλά τώρα κάποιοι δημότες μαθαίνουν από υπαλλήλους... «Πάρτε τηλέφωνο. Μην περιμένετε άλλο λογαριασμό... Και αν πάλι δε συμφωνείτε με την απόφαση της Επιτροπής, ξανακάντε ένσταση»...

Λιγότερα κυβικά

Α, να μην ξεχάσω! Κάνοντας ένσταση, έρχεται ο υδρονομέας και ελέγχει... «Δεν καταλάβατε καλά... Δε θα ληφθούν υπόψη οι προηγούμενοι λογαριασμοί», λέει ο υδρονομέας... «Αλλά θα σας βάλουμε λιγότερα κυβικά»... Άλλα λέει ο πρόεδρος... Άλλα ο υδρονομέας... Και γίνεται κάτι σαν παζάρι ανάμεσα στον δημότη και τον υδρονομέα. Αλλά την τελική απόφαση θα τη λάβει η αρμόδια Επιτροπή...

Και πάλι... γράφουν «αέρα»

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τα ρολόγια και γράφουν «αέρα κοπανιστό». Τι θα γίνει με τις επόμενες χρεώσεις; Ένα απίστευτο μπάχαλο, που πραγματικά ρεζιλεύει τη ΔΕΥΑΗ. Μήπως ο δήμαρχος να πάρει θέση; Κλοπή διαπράττει η ΔΕΥΑΗ σε βάρος των δημοτών... Κανονική κλοπή, δήμαρχε... Το ξέρετε; Και αν ναι, τι κάνετε ως δήμαρχος αλλά και ως πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News