Ένα χάδι δύναμης μετά τον όλεθρο

Παραπολιτικά
Ένα χάδι δύναμης μετά τον όλεθρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφία αποτυπώνει πλήρως το δράμα που ζουν οι άνθρωποι στη Λέσβο, μετά τις πυρκαγιές του σαββατοκύριακου που κατέκαψαν το νησί. Στο πρόσωπο μιας γυναίκας που έχει χάσει το βιός της έχει αποτυπωθεί η θλίψη από την καταστροφή... Κι όμως έσωσε ό,τι μπορούσε από τη λαίλαπα, τη γάτα της, προσφέροντας ένα χάδι μετά τον αλαλαγμό!

O επίδοξος ρίχνει χρήμα στο Facebook

Αναρωτιέμαι πόσα λεφτά τελικά ξοδεύει ο φερόμενος και περιφερόμενος ως υποψήφιος στο Facebook για να διαφημίζει τα τσιτάτα του και φυσικά τις θέσεις του περί ευγένειας, που, προς Θεού, δε θα πρέπει να θεωρηθούν, όπως λέει, κάτι το ελιτίστικο! Εννοείται πως η ευγένεια των λόγων δεν είναι ελιτισμός.

Αλλά θα πρέπει ο καθείς που έχει ευγένεια λόγου να επιδεικνύει και ευγένεια στις πράξεις του. Και δη τις πολιτικές, εφόσον θέλει να πολιτευτεί. Και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ευγενική πράξη ο αθέμιτος ανταγωνισμός πριν καλά-καλά μπει στο παιγνίδι! Όχι πως κάτι αλλάζει, αλλά βαρεθήκαμε να βλέπουμε χορηγούμενες, δηλαδή πληρωμένες διαφημίσεις προεκλογικού περιεχομένου, την ώρα που οι συνάδελφοί του τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα των ημερών.

Και για να επανέλθω στο πρώτο: πόσο χρήμα ξοδεύει για διαφημίσεις; Η αλήθεια είναι ότι αυτές που κάνει τώρα δεν περνάνε στα προεκλογικά έξοδα... Για να δούμε πόσα θα ξοδέψει και τι θα δηλώσει κατά την κηρυγμένη προεκλογική περίοδο αν τελικά κριθεί ή, τέλος πάντων, ανακοινωθεί και επισήμως υποψήφιος!

Τι λέει νέο γκάλοπ

Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που δημοσιεύεται στο “Πρώτο Θέμα”. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανέβει ελαφρώς, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ, αφού περισσότεροι από τους μισούς υποστηριχτές του θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην ίδια δημοσκόπηση ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει την κορυφή της δημοτικότητας έναντι όλων των υπόλοιπων αρχηγών.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 33,4% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. με 12,3%, το ΚΚΕ με 5,7% και η Ελληνική Λύση με 5%. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,9%.

Με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές, η Ν.Δ. θα έπαιρνε 120 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 86, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 44 και το ΚΚΕ 21.

Στις επαναληπτικές εκλογές, και με τον νέο εκλογικό νόμο, η Ν.Δ. θα εξασφάλιζε 147 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 73, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 38 και το ΚΚΕ 18.

Στα επιμέρους στοιχεία της, καταγράφεται η μεταστροφή της κοινής γνώμης σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, με την πλειοψηφία (57,7%) να συμφωνεί με την πρόθεση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

Ένα μήνα νωρίτερα μόλις το 26% εκτιμούσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την επόμενη άνοιξη, (το 67% προέβλεπε κάλπες εντός του φθινοπώρου).

Το 53% όσων ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, έναντι μόλις του 17,5% εξ αυτών που προτιμά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα ερώτηση για το «Ν. Καζαντζάκης»

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τα αρμόδια υπουργεία, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Κρήτης, αλλά και διευκρινίσεις για το ποια περιοχή του αεροδρομίου θα παραμείνει στην ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η αξιοποίηση της έκτασης και των υποδομών του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» προϋποθέτει τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας και κυρίως της κυβέρνησης.

Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο κατασκευής του νέου αεροδρομίου στα Καστέλι έχει συναφθεί συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του νέου έργου, αλλά και για την προετοιμασία των μελετών για την αξιοποίηση του «Ν. Καζαντζάκης», χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Η έκταση είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ;), ενώ σημαντικό μέρος ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και του Δήμου Ηρακλείου κατά το 1/3 περίπου.

Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε σε μελέτη και υπέβαλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού) αίτημα προέγκρισης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) της Δ.Ε. Αλικαρνασσού με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος απάντησε ότι δε θεωρεί σκόπιμο να εκπονηθεί Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αφού: α) ο ενιαίος πολεοδομικός σχεδιασμός Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ηρακλείου θα υλοποιηθεί με το επερχόμενο ΤΠΣ και θα περιλαμβάνει και τον σχεδιασμό του χώρου του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», και β) δεν έχει πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση του αεροδρομίου στη νέα θέση και ως εκ τούτου, αν δεν υπάρξει αντίρρηση του Δήμου, το θέμα θα τεθεί στο αρχείο. Ο Δήμος Ηρακλείου με βάση το από 19 Ιουλίου, έγγραφό του, όμως, απαντά ότι δε συμφωνεί και επιμένει στην εκπόνηση ΕΠΣ».

Έλαβε κλήση 6,6 εκατ. ευρώ

Μόνο να το σκεφτείτε... Μια γυναίκα στη Ρόδο έλαβε ειδοποίηση για οφειλή από πρόστιμο σε τροχονομική παράβαση με αναγραφόμενο ποσό σε αυτή τα 6,6 εκατομμύρια ευρώ. Για την ακρίβεια, το πρόστιμο έφτανε το ποσό των 6.648.444 ευρώ! Η γυναίκα απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο, στον οποίο φέρεται να είπε: «Επειδή δεν μπορώ να το πληρώσω με κάρτα, θα σας το πληρώσω cash (σ.σ. μετρητά)»! Η αντίδρασή της άφησε άφωνους τους υπαλλήλους του Δήμου, που αμέσως παραδέχτηκαν το λάθος τους!

Η ΔΕΥΑΗ θα σκάβει ως τις 29 του μήνα

Έργα εκσκαφής θα γίνονται από σήμερα ως και τις 29 Ιουλίου από τη ΔΕΥΑΗ σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα γίνουν εκσκαφές για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης και ομβρίων στις οδούς Λυκείου, Ετεοκρητών, και Δημ. Μακρή στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, καθώς επίσης για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην επαρχιακή οδό 7 (δρόμος προς ΠΑΓΝΗ-Βούτες), στην περιοχή Εσταυρωμένος. Έργα για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται και στην οδό Άλμπερτ Σβάιτσερ στην περιοχή Γιόφυρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News