Παγκόσμια πρωτιά για τον Χρήστο Λιονή

Παραπολιτικά
Παγκόσμια πρωτιά για τον Χρήστο Λιονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρώτη θέση κατάταξης στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με τη γενική ιατρική (general practice) του ΑD Scientific Index για το 2022 βρέθηκε το δημοσιευμένο έργο του καθηγητή Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή στην ακαδημαϊκή καριέρα του Χρήστου Λιονή, καθώς αποδεικνύει ότι ο επιστημονικός μόχθος ετών επιβραβεύεται σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς φαίνεται ότι σπάει όλα τα ρεκόρ σε δημοσιεύσεις και citations των δημοσιεύσεών του. Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή ανεβάζει όχι μόνο τον κ. Λιονή στην πρώτη θέση, αλλά το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την παραγωγή γνώσης. Ο καθηγητής, σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι, όπως γνωρίζετε δεν επικοινωνώ συχνά μαζί σας. Αφήνω τα μηνύματα που προβάλλουν τις επιτεύξεις, τη δημιουργία και τις προσωπικές χαρές στη νεότητα, αυτή που χρωματίζει αληθινά τη ζωή μας.

Σήμερα όμως είναι μία ξεχωριστή είδηση για μένα, μαζί της ολοκληρώνει τον απολογισμό μιας ζωής. Μία ζωή που ξεκίνησε από μια πανέμορφη πόλη, με μία μοναδική πνευματικότητα και από ένα κοινωνικό περιβάλλον που το φώτιζε μία εξαιρετική διαπολιτισμική ομάδα, που μου δίδαξε ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Μέσα σε αυτή την πανέμορφη κοινότητα, που βίωνε έντονα τις ανισότητες της εποχής, στοίχισα τα όνειρα για την Ιατρική, την έρευνα και το πανεπιστήμιο, όνειρα που έμοιαζαν απατηλά στο περιβάλλον της περιόδου εκείνης.

Σήμερα, στην αναγγελία της είδησης αυτής, που κατατάσσει το δημοσιευμένο έργο με το όνομά μου στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με τη γενική ιατρική (general practice), σκέφτομαι όλους εκείνους που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να καταφέρω αυτό το σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ελλάδα επίτευγμα: τους γονείς μου, τη σύζυγο και συντρόφισσα της ζωής μου, την αδελφή μου και όλη την οικογένειά μου, τους δασκάλους, συναδέλφους, συνεργάτες μου, μεγαλύτερους και μικρότερους, παλιούς και νέους, όλοι συνέβαλαν σε αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω και που μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο https://www.adscientificindex.com/?con=&tit=&q=General+Practice , όλοι με ενέπνευσαν και με δίδαξαν.

Θα ήθελα τη χαρά αυτή να την αφιερώσω σε όλους αυτούς, αλλά και στους νέους που περιμένουν αποτελέσματα των εξετάσεών τους, καθώς και σε αυτούς που θα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, για να τους μεταφέρω ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Χρειάζεται όμως όραμα, πίστη και προσπάθεια».

Ανοικτές παγίδες στο κέντρο του Ηρακλείου λόγω έργων

Είναι δυνατόν αυτές οι εικόνες να είναι τμήμα της καθημερινότητας μιας από τις πόλεις που έχουν χαρακτηριστεί από τις πιο «έξυπνες» μέχρι τις πιο τουριστικές; Και όμως, αυτό που βλέπετε είναι από το πιο κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, αλλά που κανείς δε σκέφτηκε, μέχρι να ολοκληρωθούν, να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των πεζών. Μέσα σε δέκα λεπτά τουλάχιστον πέντε άνθρωποι είχαν σκοντάψει, γιατί αυτές οι πλάκες που βλέπετε δεν είναι σταθεροποιημένες.

Ντροπή και αίσχος να λέτε ότι η πόλη είναι φιλική. Επικίνδυνη είναι, αυτό να λέτε καλύτερα. Και επειδή η πόλη δε φταίει, για να είμαστε ακριβείς, ας λένε καλύτερα ότι αυτοί που διοικούν την πόλη και ελέγχουν τα έργα είναι επικίνδυνοι. Αμάν πια!

Υπάρχει ένα γεφυράκι σκέτος εφιάλτης

Πόσοι άραγε γνωρίζουν στη μεγαλούπολη που λέγεται Ηράκλειο ότι, πέρα από τον εφιαλτικό κόμβο του Αϊ Γιάννη Χωστού, υπάρχει και ένα άλλο σημείο που καθημερινά αποτελεί εφιάλτη για εκατοντάδες οδηγούς; Η εικόνα είναι από την οδό Ευαρέστου, στη συμβολή με το γεφυράκι. Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζονται πολλές λέξεις για να περιγράψει κάποιος την τραγική κατάσταση όταν ένα βαρύ όχημα εγκλωβιστεί στην περιοχή. Εκεί ένα οδηγός μπορεί να παραμείνει και πάνω από μισή ώρα, και μιλάμε για ένα συνοικιακό δρόμο στις Τρεις Βαγιές.

Πριν μέρες, στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής», υπήρξαν δεσμεύσεις για τη συμβολή του μαρτυρίου, που έμειναν όμως μόνο στα λόγια. Τελικά η ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο πάει... περίπατο ακόμα και σε μικρούς δρόμους, επειδή απλά αρεσκόμαστε στα ωραία λόγια χωρίς παρεμβάσεις. Για την ιστορία, η οδός Ευαρέστου είναι δρόμος προς αποφυγή, και όλα αυτά γιατί ορισμένοι οδηγοί προσπαθούν με αυτή την επιλογή να αποφύγουν πολυσύχναστους δρόμους. Κύριοι, ας αφήσετε για λίγο τα γραφειάκια και ας πάτε στην περιοχή για να δείτε από κοντά το “γλέντι” του κυκλοφοριακού, γιατί, όπως όλα δείχνουν, φέτος στο Ηράκλειο θα καεί το πελεκούδι...

Υβριδικό μοντέλο εργασίας

Τα οφέλη της υβριδικής εργασίας και τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στην πράσινη ανάπτυξη των πόλεων, συμβαδίζοντας και με τα μέτρα που παρουσίασε πρόσφατα η Ε.Ε. για την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της υιοθέτησης της τηλεργασίας και τη μείωση των μετακινήσεων, αναδεικνύονται από τη νέα έρευνα της IWG. Η αλήθεια είναι το συγκεκριμένο μοντέλο κερδίζει όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις των εργαζομένων, καθώς η πλειοψηφία, όπως φαίνεται και σε δημοσκοπήσεις που γίνονται σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιλέγει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο συνδυασμός, δηλαδή, παρουσίας στο γραφείο και εργασίας εξ αποστάσεως αποτελεί κάτι που όχι μόνο αυξάνει την ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά συμβάλλει και στην πράσινη ανάπτυξη.

Κεφαλογιάννης: Ξεκίνησε επαφές με παραγωγικούς φορείς

Ξεκίνησε τις ενημερωτικές συναντήσεις του με παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης, συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Για το ξεκίνημα επέλεξε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, με τη συνάντηση να λαμβάνει χώρα στα γραφεία της Ένωσης, ενώ παραβρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Τρυπάκης και το στέλεχος του τουριστικού κλάδου Νίκος Φουντουλάκης.

Όπως ανέφερε και στους συνομιλητές του ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων είναι η πρώτη που πραγματοποιεί με παραγωγικούς φορείς με τη νέα του ιδιότητα, για δύο πολύ συμβολικούς λόγους: Αφενός για να καταδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα του τουρισμού και αφετέρου γιατί ο τουρισμός αποτελεί τη “βαριά βιομηχανία” της χώρας και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής και της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης τόνισε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον ποιοτικό τουρισμό που πρέπει να προσφέρει η Κρήτη στους χιλιάδες επισκέπτες της, ενώ τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης σύνδεσης και συνεργασίας του πρωτογενούς τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις για την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ευχαρίστησε τον Κ. Κεφαλογιάννη τόσο για την επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης, όσο και για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, και του ζήτησε να τα προωθήσει στους αρμόδιους φορείς.

Σ.ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ: «Κούνησε μαντήλι» στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.  

Ένα από τα νεότερα δυναμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. “κούνησε μαντίλι” στη νέα ηγεσία του Κινήματος. Ο Σπύρος Καρανικόλας, προσωπική επιλογή της Φώφης Γεννηματά και ταγμένος με τον Ανδρέα Λοβέρδο στις εσωκομματικές εκλογές, με επιστολή του στον Νίκο Ανδρουλάκη γνωστοποίησε την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Στην επιστολή του αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως έχει επιλέξει «άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις».

Τονίζει πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων, κατηγορώντας την πως συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πολιτική αστάθεια και στην πολιτική αβεβαιότητα, που θα λειτουργήσουν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας.

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Γράφαμε χθες για τα έργα που κοντεύουν να... στοιχειώσουν στις Γούρνες Πεδιάδος, με τη «βάγγα» που έμεινε ανοιχτή για πάνω από δύο βδομάδες και τα συνεργεία... εξαφανισμένα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Δεν ξέρουμε αν ήταν τυχαίο (αν είχε προγραμματιστεί, δηλαδή, επιστροφή των συνεργείων) ή αν η δημοτική Αρχή Χερσονήσου επιδεικνύει... αστραπιαία αντανακλαστικά, αλλά χθες το πρωί... εμφανίστηκαν τα συνεργεία και άρχισαν να κάνουν χωματουργικές εργασίες και στρωσίματα. Θα μάθουμε αύριο αν φέρανε να στρώσουν και την άσφαλτο, για να σταματήσει να αποτελεί “παγίδα” για διερχόμενους και οχήματα.

Βολουδάκης: Εμείς δε θα υποχωρήσουμε, ως εδώ!

Για το χθεσινό επεισόδιο με τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν χθες 4 Έλληνες βουλευτές με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο συνεδρίασης επιτροπών του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο σχετικό μας ρεπορτάζ.

Ο Χανιώτης βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών, “χτύπησε” μερικές ώρες αργότερα το βράδυ, με ανάρτησή του, στην οποία στέλνει το εξής μήνυμα: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Όλη αυτή η επιθετική ρητορική της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό τελικά ενισχύει την εθνική ενότητα των Ελλήνων, ενισχύει το ηθικό των Ελλήνων: Εμείς δε θα υποχωρήσουμε!».

«Νωρίτερα αντέκρουσα τα όσα υποστήριξε ο ίδιος σχετικά με την αδιανόητη απαίτηση της Τουρκίας να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά.

Πρέπει να τονίσω ότι και οι τέσσερις Έλληνες βουλευτές, από τρία κόμματα, κρατήσαμε την ίδια στάση (Σ. Λιβανός, Α. Λοβέρδος, Θ. Τζάκρη κι εγώ). Οι προκλήσεις πρέπει να απαντώνται επιτόπου. Ως εδώ!», σημειώνει ακόμα ο βουλευτής Χανίων στην ανάρτησή του.

Στημένο το επεισόδιο απο τον Ακάρ

Στο επεισόδιο και την αποχώρηση Ακάρ από την κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών του ΝΑΤΟ αναφέρονται βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που στηλίτευσαν την επιθετικότητα της Άγκυρας και κάνοντας «Τούρκο» τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας.

Οι Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τους βουλευτές Σπήλιο Λιβανό και Μανούσο Βολουδάκη από τη Ν.Δ. και τη Θεοδώρα Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο η Τουρκία να απειλεί την Ελλάδα ότι, σε αυτήν την εξωφρενική βάση, θα θέσει θέμα κυριαρχίας νησιών», ανέφερε κατά την παρέμβασή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, μιλώντας για την άγρια κόντρα με τον Ακάρ στην κοινοβουλευτική συνέλευσης του ΝΑΤΟ, τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «δεν άντεξε να μας ακούσει όλους κι έφυγε».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι ο Χουλουσί Ακάρ προσήλθε στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ με διάθεση να προκαλέσει επεισόδιο.

Ειδικό Δικαστήριο για Ν.Παππά και Χρ. Καλογρίτσα

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, που θα συγκροτηθεί - κατά το Σύνταγμα - από ανώτατους δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κι έχει καταγγείλει τον πρώην υπουργό ότι είχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της διαδικασίας.

Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα εκδικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News