Πανελλήνιες  2024-Προτεινόμενο διαγώνισμα: «Φυσική  – Με δυσκολίες!»

Θέματα εξετάσεων
Πανελλήνιες  2024-Προτεινόμενο διαγώνισμα: «Φυσική  – Με δυσκολίες!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλοί υποψήφιοι του 2ου και του 3ου Επιστημονικού Πεδίου αγαπούν την Φυσική των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όλοι όμως σίγουρα δυσκολεύονται!

Η επανεμφάνιση για δεύτερη χρονιά των «παλαιών γνώριμων» κυμάτων, καθώς και η είσοδος στα μονοπάτια της «σύγχρονης» Φυσικής με την προσθήκη της Κβαντομηχανικής κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα και φέτος.

Οργανωμένο διάβασα και συστηματικές επαναλήψεις για το χρονικό διάβασμα ου μένει είναι η μοναδική συνταγή επιτυχίας. Οι απαιτήσεις του μαθήματος παραμένουν πολύ υψηλές και τα διαγωνίσματα των τελευταίων ετών στις Πανελλαδικές  έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα.

Στο συγκεκριμένο προτεινόμενο διαγώνισμα επικεντρωνόμαστε στα κεφάλαια του Ηλεκτρομαγνητισμού και των κυμάτων. Το πρώτο είναι ένα κεφάλαιο που βγήκε αρκετά ενισχυμένο μετά τις τελευταίες αλλαγές της ύλης και το οποίο μπορεί να δώσει πληθώρα συνδυαστικών και μη θεμάτων.

Αναλυτικά το διαγώνισμα ΕΔΩ 

Όσον αφορά τα κύματα, τα οποία επανεμφανίστηκαν στην εξεταστέα ύλη μετά από μερικά χρόνια απουσίας, αναμένεται να αποτελούν, όπως και στο παρελθόν (άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο) σημαντικό μέρος της θεματοδοσίας των εξετάσεων.

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας. Καλή επιτυχία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News