Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Οικονομία, μεγάλο εύρος θεμάτων!

Θέματα εξετάσεων
Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Οικονομία, μεγάλο εύρος θεμάτων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Οικονομία ως μάθημα των Πανελληνίων Εξετάσεων έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως απαιτητικό. Σε καμία περίπτωση δεν αρκεί η παπαγαλία

Το εύρος της ύλης και των γνωστικών αντικειμένων επιτρέπει πολλές και διαφορετικές ασκήσεις, με πρωτοτυπία και ενδιαφέρον. Το εύρος των θεμάτων πραγματικά μπορεί να ποικίλει πολύ.

Το συγκεκριμένο προτεινόμενο διαγώνισμα είναι ένα αρκετά απαιτητικό και  καλύπτει μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης. Περιέχει αρκετά σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς όμως η δομή και η διαβάθμιση της δυσκολίας του να στερεί τη δυνατότητα και από λιγότερο προετοιμασμένους μαθητές να μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Το θέμα Β (θεωρία), αφορά το κεφάλαιο της Μακροοικονομικής θεωρίας, που προστέθηκε το 2021 στην ύλη του μαθήματος και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό ως κομμάτι θεωρίας, χαρακτηριζόμενο, ωστόσο, εύκολα αντιμετωπίσιμο για τους μαθητές. Το θέμα Γ καλύπτει συνδυαστικά όλο το δεύτερο κεφάλαιο και απαιτεί πλήρη κατανόηση και συνδυαστική ικανότητα της θεωρίας του.

Το θέμα Δ είναι συνδυαστικό από το τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο και απαιτεί σε βάθος κατανόηση της ύλης και την συνθετική ικανότητα των μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα Δ, είχε προταθεί και σε προτεινόμενο θέμα στις 14/3/2022 από το οικονομικό τμήμα του φροντιστηρίου μας το οποίο συνειδητά προτείνεται ξανά ως ένα πιθανό θέμα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2023.

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας.

Καλή επιτυχία!

Αναλυτικά το διαγώνισμα ΕΔΩ ή εδώ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News