Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Μαθηματικά - Έρχονται τα δύσκολα!

Θέματα εξετάσεων
Πανελλαδικές 2023 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Μαθηματικά - Έρχονται τα δύσκολα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων αναμένουν με εξαιρετική αγωνία και συχνά φόβο το Μάθημα των μαθηματικών, μάθημα βαρόμετρο για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Χρειάζεται συστηματική προετοιμασία για τουλάχιστον δυο χρόνια και καλές βάσεις από όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπορέσει ο μαθητής να αποδώσει στις Πανελλήνιες. Δεν χτίζεται η μαθηματική γνώση και σκέψη σε ένα - δυο χρόνια!

Ωστόσο συνήθως τα δύο πρώτα θέματα των Πανελληνίων αφορούν βασικά σημεία της ύλης που πρέπει κάθε υποψήφιος να έχει εμπεδώσει. Είναι αυτά που χαρακτηρίζονται συνήθως εύκολα! Επίσης  τις περισσότερες φορές και τα δύο δυσκολότερα, θέματα 3ο και 4ο, μπορεί να κρύβουν κάποιες εύκολες μονάδες.

Στο συγκεκριμένο προτεινόμενο διαγώνισμα, το θέμα Β απαιτεί βασικές γνώσεις  που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. Κάθε υποψήφιος πρέπει να έχει εξασκηθεί σε αυτής της μορφής τα θέματα.

Στο θέμα Γ απαραίτητη είναι η εφαρμογή του Θεωρήματος Fermat που μάλιστα δεν είναι εμφανές.

Στο θέμα Δ χρειάζεται η χρήση του κανόνα Hospital σε συνάρτηση που δεν γνωρίζουμε τον τύπο της, κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και εξάσκηση. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας!

Καλή Επιτυχία!  

Αναλυτικά το διαγώνισμα ΕΔΩ ή εδώ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News