Τελευταία μέρα σήμερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ, με τους μαθητές να διαγωνίζονται στα τελευταία μαθήματα Προσανατολισμού.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα:
Ιστορία, για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Φυσική, για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας
Οικονομία, για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
Το neakriti.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια "Πουκαμισάς", όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παρουσιάζει πρώτο πανελλαδικά τα θέματα και τις απαντήσεις των πανελληνίων εξετάσεων, εκτιμήσεις για τον βαθμό ευκολίας/δυσκολίας και βέβαια τις απαντήσεις στα θέματα.
Το πρώτο σχόλιο από τα Φροντιστήρια «Πουκαμισάς»
Εύκολη η Φυσική, δύσκολη η Οικονομία
Στο μάθημα της Φυσικής σήμερα στις Πανελλαδικές, τα πράγματα ήταν εύκολα. Ίσως πρόκειται για τα ευκολότερα θέματα των τελευταίων ετών.
Το διαγώνισμα δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες, ενώ τα θέματα ήταν αναμενόμενα. Στο Θέμα Δ, η δυσκολία ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο. Αναμένουμε μεγάλες επιδόσεις από καλά διαβασμένους μαθητές.
Στο μάθημα της Οικονομίας, τα θέματα χαρακτηρίζονται ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Το Θέμα Γ χαρακτηρίζεται μη αναμενόμενο, καθώς πέρυσι επελέγη παρόμοιο θέμα. Ήταν συνδυαστικό από τη μικροοικονομία και τη μακροοικονομία και απαιτούσε μεγάλη ψυχραιμία.
Το Θέμα Δ απαιτούσε συνδυαστική και καλή γνώση όλης της μικροοικονομίας. Χαρακτηρίζεται επίσης απαιτητικό.
Στην Ιστορία είχαμε ένα εύκολο διαγώνισμα, αναμενόμενης δυσκολίας. Σίγουρα χρειαζόταν προσοχή στη λεπτομέρεια για το άριστα.
Δείτε τα θέματα από τα Φροντιστήρια «Πουκαμισάς»
Τα θέματα στην Ιστορία
Οι απαντήσεις
Σύντομος σχολιασμός των θεμάτων
Τα θέματα στην Οικονομία
Οι απαντήσεις
Σύντομος σχολιασμός των θεμάτων
Τα θέματα στην Φυσική
Οι απαντήσεις
Δείτε ΟΛΕΣ τις απαντήσεις στην Φυσική ΕΔΩ
