Πανελλήνιες 2026 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Λατινικά, Veni, Vidi, Vici!

Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026 - Προτεινόμενο διαγώνισμα: Λατινικά, Veni, Vidi, Vici!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι το μάθημα των λεπτομερειών. Δίκαιο για όσους μελετούν συστηματικά, αμείλικτο για τους βιαστικούς. Ίσως τελικά αυτή η "ρωμαϊκή αυστηρότητα" να είναι το καλύτερο μάθημα για τη ζωή που περιμένει τους αποφοίτους έξω από τις σχολικές αίθουσες

Τα Λατινικά στις Πανελλήνιες εξετάσεις μοιάζουν με παρτίδα σκάκι: ένα λάθος σίγμα ή μια απρόσεκτη κατάληξη αρκούν για να "γκρεμίσουν" το άριστα. Είναι το μάθημα των λεπτομερειών. Δίκαιο για όσους μελετούν συστηματικά, αμείλικτο για τους βιαστικούς. Ίσως τελικά αυτή η "ρωμαϊκή αυστηρότητα" να είναι το καλύτερο μάθημα για τη ζωή που περιμένει τους αποφοίτους έξω από τις σχολικές αίθουσες.»

Το συγκεκριμένο προτεινόμενο διαγώνισμα έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει. Προσοχή στο Δ3, αναφορικά με τη μετατροπή της ενεργητικής σύνταξης σε παθητική , θέμα συχνά αναμενόμενο στις εξετάσεις.

Σας ευχόμαστε επιτυχία!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News