Ανεβαίνουν και πάλι οι τιμές στα καύσιμα - Πού θα κυμανθούν

Οικονομία
Ανεβαίνουν και πάλι οι τιμές στα καύσιμα - Πού θα κυμανθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρή αλλά σταθερή άνοδο σημείωσαν οι τιμές στα καύσιμα πανελλαδικά - Κατά 25 λεπτά ακριβότερη από την Αθήνα η αμόλυβδη στις Κυκλάδες

Ανοδική πορεία έχουν πάρει ξανά οι τιμές στα καύσιμα, με αισθητές αυξήσεις στην αμόλυβδη βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης, καθώς και το πετρέλαιο θέρμανσης, με την τιμή της 95άρας να προσεγγίζει ακόμα περισσότερο τα 2 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δελτίο του ΣΚΑΙ, μέσα σε μερικές ημέρες υπήρξε μικρή αλλά σταθερή άνοδος στις τιμές των καυσίμων, κάτι που αντανακλούν οι πανελλαδικές μέσες τιμές. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ενώ στις 12 Ιουνίου η μέση τιμή είχε διαμορφωθεί στα 1,87 ευρώ, τώρα έχει ανέλθει στα 1,90 ευρώ. 

Σημειώνεται πως οικονομικοί παράγοντες είχαν προβλέψει αυτή την ανοδική νέα ανατίμηση. Με τη τιμή του βαρελιού να έχει ανέλθει στα 85 με 95 δολάρια, και γεωπολιτικές εξελίξεις όπως η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν να επηρεάζουν τα λόμπι των καυσίμων, η επιβάρυνση ήταν αναμενόμενη. 

Η ανάσα που έδωσε η μικρή πτώση μετά το Πάσχα μάλλον αντιστρέφεται καθώς τις τελευταίες 12 ημέρες είναι σταθερή η άνοδος στα καύσιμα και συγκεκριμένα στην τιμή της αμόλυβδης και στο πετρέλαιο κίνησης.

Στις Κυκλάδες η τιμή της αμόλυβδης είναι ήδη κατά 25 λεπτά ακριβότερη από την Αθήνα, περίπου στα 2,12 ευρώ.

Στα Δωδεκάνησα η τιμή είναι στα 2,05 και στην Κεφαλονιά μία ανάσα πριν από τα 2 ευρώ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News