9

Λευτέρης Αυγενάκης: «Θα αποζημιώνονται μόνο όσοι παράγουν» - Συνεχίζονται οι έλεγχοι για κυκλώματα (vid)

ακρόαση άρθρου
Οικονομία
Λευτέρης Αυγενάκης: «Θα αποζημιώνονται μόνο όσοι παράγουν» - Συνεχίζονται οι έλεγχοι για κυκλώματα (vid)
Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα αποζημιώνονται και θα ενισχύονται μόνο όσοι πραγματικά παράγουν και όποιος παρανομεί θα οδηγείται στη Δικαιοσύνη, έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με δήλωση που έκανε με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου για το νέο κυρωτικό πλαίσιο που αφορά προϊόντα ΠΟΠ ΚΑΙ ΠΓΕ

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε ευρώ των κοινοτικών ενισχύσεων θα πηγαίνει σε όσους παράγουν και τηρούν τη νομιμότητα έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσιάζοντας στην Βουλή το νέο σύστημα ελέγχου για την προστασία των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών.

Θα αποζημιώνονται μόνο όσοι παράγουν και όποιος παρανομεί θα οδηγείται στη Δικαιοσύνη ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με δήλωση που έκανε με αφορμή την κατάθεση στη ΓΓ της Κυβέρνησης του σχεδίου για το νέο κυρωτικό πλαίσιο που αφορά προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν ανέφερε ο υπουργός για τις 1.000 περιπτώσεις που εντάσσονται στη δράση της «εγκληματικής ομάδας» που εισέπραττε παράνομα ενισχύσεις.

Μετά από στοιχεία που παρέδωσε το ΥΠΑΑΤ στην Ελληνική Αστυνομία αποκαλύφθηκε κύκλωμα κτηνιάτρων που σφράγιζαν εικονικές σφαγές παραγωγικών ζώων με στόχο την είσπραξη παράνομων ενισχύσεων. Ήδη ελέγχονται 1.000 περιπτώσεις και τέσσερα άτομα έχουν προφυλακισθεί.

Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι που έγιναν σε συγκεκριμένες Περιφερειακές ενότητες  εντόπισα αύξηση στον αριθμό των εκτρεφομένων βοοειδών που υπερβαίνει το 114%, το 91% και σε πολλούς το 50%. Με πρωταθλητή Περιφερειακή Ενότητα στην οποία η αύξηση ξεπερνά το 241%. Ωστόσο στα συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, οι σφαγές υπολείπονται σημαντικά του αριθμού των ζώων.

Μέχρι στιγμής τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News