aegean

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Υψηλές πληρότητες σε Ηράκλειο και Χανιά

Οικονομία
AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Υψηλές πληρότητες σε Ηράκλειο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο δίκτυο του εσωτερικού από τη βάση της AEGEAN στην Αθήνα, οι πτήσεις από τις 26 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο καταγράφουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, ενώ η κίνηση της επιστροφής καταγράφει ήδη πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και κορυφώνεται την Τρίτη 7 Μαΐου, όπου μεταφέρεται και η αργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς

Γεμάτες πτήσεις, αυξημένη επιβατική κίνηση σε όλο το δίκτυο της AEGEAN και διατήρηση της  προτίμησης σε προορισμούς που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν “outsider”, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής Πασχαλινής επιβατικής κίνησης, με την μαζική έξοδο των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και να κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.  Το Μαρόκο πρωταγωνιστεί στη λίστα προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών με τα εισιτήρια στις πτήσεις προς το Μαρρακές να έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ η Μάλαγα, η Νάπολη, αλλά και η Στοκχόλμη κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση των επιβατών. Αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κέρκυρα, με την Ικαρία και τη Σητεία να αποτελούν την φετινή ευχάριστη “έκπληξη” λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις.   

Παρακάτω ακολουθούν συνοπτικά επιλεγμένα στοιχεία σχετικά με την επιβατική κίνηση στο δίκτυο της AEGEAN κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Ειδικότερα, στο δίκτυο του εσωτερικού από τη βάση της AEGEAN στην Αθήνα, οι πτήσεις από τις 26 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο καταγράφουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, ενώ η κίνηση της επιστροφής καταγράφει ήδη πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και κορυφώνεται την Τρίτη 7 Μαΐου, όπου μεταφέρεται και η αργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Αντίστοιχη καταγράφεται και η εξέλιξη της κίνησης από τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου στο δίκτυο του εσωτερικού οι πληρότητες είναι αυξημένες, αγγίζοντας το 90% με τις πτήσεις της επιστροφής να είναι ήδη γεμάτες.

Στο δίκτυο εξωτερικού από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, οι πληρότητες είναι αρκετά αυξημένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεκινώντας από 75% έως 82% με την κίνηση να κορυφώνεται από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» η μέση πληρότητα των διεθνών πτήσεων κυμαίνεται από 80%  έως 86%.

Top προορισμοί εσωτερικού από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης:

2024

2024

από τη βάση της Αθήνας

από τη βάση της Θεσσαλονίκης

Κέρκυρα

Κως

Ικαρία

Σάμος

Σητεία

Χίος

Ιωάννινα

Μυτιλήνη

Ζάκυνθος

Ρόδος

Κως

Λήμνος

 

Top προορισμοί εξωτερικού από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης:

2024

2024

από τη βάση της Αθήνας

από τη βάση της Θεσσαλονίκης

Μαρρακές

Παρίσι

Λισαβώνα

Βαρκελώνη

Μάλαγα

Ρώμη

Νάπολη

Λάρνακα

Παρίσι

Βερολίνο

Στοκχόλμη

Φρανκφούρτη

Μάλιστα οι πτήσεις από και προς το Μαρρακές εδώ και εβδομάδες παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 100% κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Επίσης, δρομολόγια, όπως Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Αθήνα - Ηράκλειο, Αθήνα - Ρόδος και Αθήνα - Χανιά έχουν την τάση να συγκεντρώνουν αντίστοιχα υψηλές πληρότητες, παρόλο που η εταιρεία λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για τις μετακινήσεις ειδικών κατηγοριών επιβατών όπως φοιτητές, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί κ.λπ. έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των  προσφερόμενων θέσεων προσθέτοντας επιπλέον συχνότητες. 

Επιπλέον, εξετάζοντας τα επιμέρους στοιχεία, αλλά και τις επιλογές των ταξιδιωτών κατά τα  3ημερα και τις αργίες της φετινής χρονιάς,  διαπιστώνεται ότι πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση, να επιλέγουν λιγότερο προβεβλημένους ή πολυσύχναστους προορισμούς, και να «δοκιμάζουν» νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενώ προχώρησαν στις κρατήσεις των εισιτηρίων τους αρκετά νωρίτερα, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες των προσφορών. 

Ωστόσο κανείς μπορεί να βρει ακόμη και σήμερα «ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» για διάφορους προορισμούς, όπως τη Βαρσοβία, το Κάιρο, το Μπρίστολ, ή το Μόναχο στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και για συγκεκριμένες πτήσεις προς την Πάρο, τη Μήλο αλλά και τη Μύκονο στο δίκτυο του εσωτερικού.

Πάντως το φετινό Πάσχα παρουσιάζει αντίστοιχη δυναμική και ζήτηση σε σχέση με το περσυνό, παρά το γεγονός ότι το 2023 το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα απείχαν χρονικά μια μόνο εβδομάδα, σε αντίθεση με φέτος όπου το διάστημα που μεσολάβησε ήταν πολύ μεγαλύτερο, αποτυπώνοντας την αυξημένη διάθεση και δυναμική των Ελλήνων ταξιδιωτών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News