Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Μαζικές οι επαναπροσλήψεις στον τουρισμό - Αυξημένες κατά 5% οι αποδοχές (vid)

ακρόαση άρθρου
Οικονομία
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Μαζικές οι επαναπροσλήψεις στον τουρισμό - Αυξημένες κατά 5% οι αποδοχές (vid)
Διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας τη σεζόν που ξεκίνησε - Ζητούμενο τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα στον τουρισμό

Αυξημένες κατά 5% είναι φέτος οι αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο, με βάση την τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που όπως δηλώνουν οι συνδικαλιστές, είναι υποχρεωτική.

Μαζικές θα είναι οι επαναπροσλήψεις των εργαζομένων στον τουρισμών, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες εργασίας, θα είναι καλύτερες από πέρυσι, που αποτέλεσαν αιτία πολλών παραιτήσεων.

Βασικός στόχος είναι η εξάλειψη των συνθηκών εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, παρακινώντας τους εργαζομένους να ενημερώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας, όταν το περιβάλλον που εργάζονται δεν είναι υγιές.

Θέλουμε ο κόσμος να επιλέγει την εποχιακή εργασία, ως ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον, δηλώνουν οι αρμόδιοι, που με την σκληρή δουλειά τους και την συνεχή προσπάθεια διεκδίκησης, όλο ένα και περισσότερων δικαιωμάτων για τους εργαζομένους, όπως την αύξηση του εποχικού και ανθυγιεινού επιδόματος, βάζουν την τουριστική βιομηχανία στις πρώτες επιλογές εύρεσης εργασίας για τους πολίτες.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News