Σκρέκας ΙΝΤΙΜΕ

Σκρέκας: Σήμερα η ανακοίνωση του «Καλαθιού της Σαρακοστής» (vid)

Οικονομία
Σκρέκας: Σήμερα η ανακοίνωση του «Καλαθιού της Σαρακοστής» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το “καλάθι” θα περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία καταναλώνονται παραδοσιακά ως τρόφιμα της “Σαρακοστής”

Σήμερα θα ανακοινωθεί το “Καλαθιού της Σαρακοστής” σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Μega. 

Το “καλάθι” αυτό θα περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία καταναλώνονται παραδοσιακά ως τρόφιμα της “Σαρακοστής”, όπως ο χαλβάς.
Ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.
«Σήμερα θα εκδοθεί η ανάλογη υπουργική απόφαση για το σαρακοστιανό καλάθι, το οποίο θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, όστρακα, αλοιφές, χαλβά και όλα όσα προϊόντα χρειάζεται ένα νοικοκυριό για το σαρακοστιανό τραπέζι. Οι τιμές των προϊόντων ιδίως των εισαγόμενων προσδιορίζονται σε διεθνές επίπεδο κι δεν τις διαμορφώνει η Ελλάδα. Οι τιμές εξαρτώνται από την προσφορά και την ζήτηση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια εμπορική συμπεριφορά των εταιρειών που κάθε χρόνο οδηγούσε σε αύξηση των τιμών στο ράφι. Εμείς αυτή την στρεβλή αθέμιτη εμπορική πρακτική πήγαμε να την σπάσουμε και να την αλλάξουμε με βαθιά διαρθρωτικά μέτρα. αυτό που υποχρεώσαμε τους προμηθευτές να μειώσουν κατά 30% τις εκπτώσεις προς τα σούπερ μάρκετ και να μεταφέρουν αυτό το όφελος κατευθείαν στον καταναλωτή. Αυτό το μέτρο έχει αποδοθεί, είδαμε σε 3.900 προϊόντα να μειώνεται η τιμή στο ράφι και οι προσφορές σε αυτά να είναι ακόμη πιο προσιτές», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.
Τσικνοπέμπτη: Σε τι τιμές κυμαίνεται το κρέας
Ιδιαιτέρως τσουχτερή θα είναι φέτος η Τσικνοπέμπτη για χιλιάδες καταναλωτές καθώς οι τιμές στα κρατικά μέσα σε ένα χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 6%.
Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι καταναλωτές που έχουν κάνει την έρευνα αγοράς για το κρέας που θα μπει στην ψησταριά, υπολογίζουν το κόστος.

Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης προμηνύεται «αλμυρό», καθώς το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι.

Πάντως, στα κρεοπωλεία οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς οι τα νοικοκυριά προσπαθούν να κάνουν έναν προγραμματισμό του κόστους.

Πολλοί καταναλωτές, προσπαθώντας να ρίξουν το κόστος, προμηθεύτηκαν πολύ νωρίς τα απαραίτητα για το παραδοσιακό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Πόσο θα κοστίσει το κρέας στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

 

πίνακας

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News