ΑΔΜΗΕ συναντήσεις στην Κύπρο

Επίσημες συναντήσεις της διοίκησης ΑΔΜΗΕ με τις Αρχές της Κύπρου για την επιτάχυνση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ

Οικονομία
Επίσημες συναντήσεις της διοίκησης ΑΔΜΗΕ με τις Αρχές της Κύπρου για την επιτάχυνση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, στα πλαίσια συνάντησης στην Κύπρο, ανέλυσε τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τους Κύπριους καταναλωτές

Η επιτάχυνση του «Great Sea Interconnector», της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που πραγματοποίησε σε ανώτατο επίπεδο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μάνος Μανουσάκης, στην Κύπρο, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

ΑΔΜΗΕ συναντήσεις στην Κύπρο

Ο κ. Μανουσάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας  κ. Γιώργο Παπαναστασίου, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Κύπρου (ΔΣΜΚ) κ. Σταύρο Σταυρινό.

Πρόκειται για τις πρώτες επίσημες συναντήσεις της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ με τις  κυπριακές αρχές μετά την ανάληψη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ από τον Διαχειριστή της Ελλάδας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε  ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα. 

ΑΔΜΗΕ συναντήσεις στην Κύπρο

Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Μανουσάκης με τον κ. Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο -παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου κ. Γιώργου Παπαναστασίου- συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα του έργου και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται γι’ αυτό, η προοπτική επένδυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τι χρειάζεται να γίνει σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές για την υλοποίησή του.

ΑΔΜΗΕ συναντήσεις στην Κύπρο

Προηγουμένως, στη συνάντηση της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου με τον Υπουργό κ. Παπαναστασίου και με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΔΣΜΚ κ. Σταύρου Σταυρινού,  συζητήθηκαν τα βήματα που έχει ήδη κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία και ο συντονισμός του Διαχειριστή της Ελλάδας με το Υπουργείο προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι μεταβιβάσεις των αδειοδοτήσεων του έργου και όλες οι διαδικασίες προκειμένου να ανοίξει άμεσα ο δρόμος για την έναρξη της κατασκευής στο πεδίο.

Κατά τις επαφές με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου  οι οποίες διεξήχθησαν στα Γραφεία της ΡΑΕΚ υπό τον Πρόεδρό της Δρ. Ανδρέα Πουλλικκά,, η ΡΑΕΚ ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Διαχειριστή για τη μεταβίβαση όλων των άυλων παγίων και των αδειών που αφορούν στο έργο στον ΑΔΜΗΕ από τον προηγούμενο φορέα υλοποίησης. Συζητήθηκε δε η επιτάχυνση των ρυθμιστικών αποφάσεων που απαιτούνται για τη συνέχεια του έργου. Τέλος, η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ανέλυσε τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τους Κύπριους καταναλωτές και πώς προωθεί το έργο την ενεργειακή μετάβαση, με βάση τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα της Κύπρου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News