Ακρίβεια: Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν οι καταναλωτές για το γιορτινό τραπέζι (vid)

ακρόαση άρθρου
Οικονομία
Ακρίβεια: Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν οι καταναλωτές για το γιορτινό τραπέζι (vid)
Θηλιά αποτελεί η ακρίβεια για πολλά νοικοκυριά, με φόντο την περίοδο των Χριστουγέννων. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών είναι περιορισμένη σύμφωνα με έρευνα, με τους περισσότερους να περιορίζονται στις βασικές αγορές για τις γιορτινές μέρες

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι για λίγους, προμηνύουν πολίτες, στη σκιά της ακρίβειας και των ανατιμήσεων. Το ράλι των τιμών στα ράφια προκαλεί πονοκέφαλο, με τους περισσότερους να περιορίζονται στις βασικές αγορές για τις γιορτινές μέρες.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari η Ελλάδα έρχεται δεύτερη μετά την Αγγλία, σε βαθμό μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Παράλληλα, πάνω από 7 στους 10, σχεδιάζουν να περιορίσουν δευτερεύουσες ανάγκες όπως ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και στην τοπική αγορά, που περιμένει την περίοδο των γιορτών για να αυξήσει τον τζίρο της. 

Η αυλαία του εορταστικού ωραρίου για τα καταστήματα του Ηρακλείου αναμένεται να ανοίξει στις 11 Δεκεμβρίου, με τους εμπόρους να ελπίζουν η εορταστική περίοδος να δώσει «ανάσα» στις επιχειρήσεις τους. Πάντως ο Δεκέμβριος είναι καθοριστικός μήνας για τα καταστήματα, καθώς προσδιορίζει περίπου το 30% των εσόδων τους.

Την ίδια ώρα, βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές για να γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι, καθώς σύμφωνα με έρευνα, θα είναι ακριβότερο κατά 10%.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News