«Νίκος Καζαντζάκης»: Ξεπέρασαν το 2018 οι τουριστικές αφίξεις του 2023 - Δυσαρέσκεια από τους ξενοδόχους (vid)

ακρόαση άρθρου
Οικονομία
«Νίκος Καζαντζάκης»: Ξεπέρασαν το 2018 οι τουριστικές αφίξεις του 2023 - Δυσαρέσκεια από τους ξενοδόχους (vid)
Όλα τα ρεκόρ έσπασε το 2023 η τουριστική κίνηση, αφού πια λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου τα 8εκατομμύρια 150 χιλιάδες του 2018 που αποτελούσε το μεγαλύτερο ρεκόρ αφίξεων - αναχωρήσεων στο Ηράκλειο, η χρονιά φέτος θα κλείσει πάνω από τα 8 εκατομμύρια 650 χιλιάδες κινήσεις στο «Νίκος Καζαντζάκης»
  • Κατά μισό εκατομμύριο παραπάνω οι αφίξεις στο «Νίκος Καζαντζάκης»
  • Ρεκόρ στο αεροδρόμιο, όχι όμως ρεκόρ στα ξενοδοχεία
  • Η αύξηση των αφίξεων δεν αποτυπώθηκε στα κέρδη μικρών καταλυμάτων

Δεν έχει προηγούμενο το ρεκόρ που κατάφερε να σπάσει το 2023 σε σχέση με τον τουρισμό, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι πριν καν τελειώσει το έτος, το ρεκόρ του 2018 αποτελεί ήδη παρελθόν. Τα 8 εκατομμύρια 165 χιλιάδες αφίξεις και αναχωρήσεις στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου το 2018… Φέτος πριν την εκπνοή του έτους εμφανίζονται αυξημένα κατά μισό περίπου εκατομμύριο, αφού ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια 650 χιλιάδες.

Το ρεκόρ στις αφίξεις και αναχωρήσεις, αποτυπώνει το ρεύμα, όχι όμως και το πως κινήθηκαν τα ταμεία των ξενοδοχείων μας εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, επισημαίνοντας ότι στο ρεκόρ επισκεπτών, χρονιά ρεκόρ   φέτος κατέγραψαν και τα κόστη.

Το ίδιο ή και περισσότερο σφιγμένοι φάνηκαν και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που επί της ουσίας δεν είδαν στα δικά τους καταλύματα αυτή την αύξηση καθώς οι πληρότητες όπως επισημάνθηκε σε εκείνους τουλάχιστον δεν έδειξαν τέτοια δυναμική και πάντως όπως επισήμανε, δεν είχαν χρονική διάρκεια, αφού ο μεγάλος όγκος και η δυναμική της σεζόν για μία ακόμη φορά περιορίστηκε σε ένα μικρό τμήμα της τουριστικής σεζόν, το γνωστό τρίμηνο.

Τα οικονομικά πάντως φαίνεται να μην βγαίνουν στους ξενοδόχους, οι οποίοι από τη μια για να κρατήσουν όπως είπαν το προσωπικό χρειάστηκε να δώσουν περισσότερα στη μισθοδοσία, την ώρα που τα κόστη για τρόφιμα και αναλώσιμα είχαν μεγάλες αυξήσεις. Κερασάκι στην τούρτα όπως επισήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης ήταν η επιβολή επιτοκίου 4% στο δανεισμό, που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες στην αγορά.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News