Ευρώ χαρτονομίσματα

Επίδομα παιδιού: Πληρωμές από σήμερα - Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

Οικονομία
Επίδομα παιδιού: Πληρωμές από σήμερα - Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 θα δουν από σήμερα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Πρόκειται για την καταβολή της 5ης δόσης του επιδόματος.

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα καταβάλλει τα επιδόματα Νοεμβρίου την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, μέσω του ΟΠΕΚΑ.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό από αργά το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή από σήμερα, ξεκινά η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των δικαιούχων ήδη βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους (ανάλογα και με την τράπεζα).

Σημειώνεται ότι για το επίδομα παιδιού είναι 687.234 δικαιούχοι και η 5η δόση αντιστοιχεί σε 140.861.982 ευρώ.

Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ

Στις 22 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμη και πάλι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.

«Λόγω των αναγκαίων τεχνικών επεξεργασιών για την καταβολή τόσο του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης κατά την 22η Δεκεμβρίου, όσο και λόγω του γεγονότος ότι την ίδια ημέρα θα γίνει και η καταβολή της 6ης δόσης του επιδόματος παιδιού, δεν θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων», εξηγεί ο ΟΠΕΚΑ.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για την υποβολή αιτήσεων έτους 2023 και πάλι, στις 22 Δεκεμβρίου και έως την 15η Ιανουαρίου 2024. Σημειώνεται ότι όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις στην προαναφερθείσα χρονική περίοδο, θα λάβουν και την έκτακτη επιδότηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News