«Τσιμπημένα» φέτος μελομακάρονα και κουραμπιέδες - Πόσο κοστίζουν και ποια η διαφορά από πέρυσι

Οικονομία
«Τσιμπημένα» φέτος μελομακάρονα και κουραμπιέδες - Πόσο κοστίζουν και ποια η διαφορά από πέρυσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που οφείλεται η αύξηση των τιμών και πότε αναμένεται το χριστουγεννιάτικο καλάθι

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις γιορτές καθώς απομένουν 40 ημέρες για τα Χριστούγεννα, με τα καθιερωμένα και παραδοσιακά γλυκίσματα να είναι πλέον… απλησίαστα. Σε πολλά ζαχαροπλαστεία οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα είναι αρκετά «τσιμπημένες» σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ένα κιλό κουραμπιέδες κοστίζει φέτος 16 ευρώ, τη στιγμή που πέρυσι οι τιμή του κιλού ξεκινούσε στα 14 ευρώ. Αντίστοιχα ένα κιλό μελομακάρονα  διατίθεται στα 17 ευρώ, ενώ πέρυσι οι τιμή του ξεκινούσε στα 13 ευρώ.

Οι απότομες αυξήσεις στις τιμές οφείλονται στις πρώτες ύλες που έχουν πάρει και εκείνες με τη σειρά τους τον ανήφορο, όπως υποστηρίζουν οι ζαχαροπλάστες. «Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, το ηλιέλαιο, οι ζάχαρες ακόμα και τα βούτυρα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη. 

Το χριστουγεννιάτικο καλάθι που πέρυσι έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στα σούπερ μάρκετ φαίνεται ότι θα επιστρέψει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News