Αλέξης Πατέλης για Credit Suisse: «Ασφαλείς οι ελληνικές τράπεζες»

Οικονομία
Αλέξης Πατέλης για Credit Suisse: «Ασφαλείς οι ελληνικές τράπεζες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού εξήγησε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, προσθέτοντας ότι «όλοι παρακολουθούμε» τα γεγονότα με την Credit Suisse και τη Silicon Valley Bank

Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τις ελληνικές τράπεζες μετά την κατάρρευση της ελβετικής Credit Suisse και των αμερικανικών Silicon Valley Bank και Signature Bank, ξεκαθάρισε ο Αλέξης Πατέλης.

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού εξήγησε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, προσθέτοντας ότι «όλοι παρακολουθούμε» τα γεγονότα με την Credit Suisse και τη Silicon Valley Bank, όπου για την ώρα «κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό».

«Ωστόσο, η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Πατέλης, συμπληρώνοντας ότι «να θυμηθούμε την περιπέτεια με τα ”Capital Controls” και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν».

«Διαβάζουμε ότι εταιρεία τεχνολογίας δηλώνει δημοσίως ότι μεταφέρει τα χρήματά της από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για ασφάλεια. Και φυσικά έγινε τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια με τον ”Ηρακλή”, που μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζές μας σε μονοψήφιο αριθμό. Φανταστείτε να ήμασταν ακόμα στα επίπεδα του 2019», λέει αναφερόμενος στην ασφάλεια που εμπνέει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό. Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην σταθερότητα της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών» καταλήγει ο Αλέξης Πατέλης.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News