Άνοιξε το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 35 διαπολιτισμικούς μεσολαβητές

Οικονομία
Άνοιξε το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 35 διαπολιτισμικούς μεσολαβητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τις 31 Ιανουαρίου η προθεσμία

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 και από τις 11:00, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των παρόχων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee – Εγγύηση για το παιδί».

Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ: «Η ημερήσια καθαρή αποζημίωση των ωφελούμενων, οι οποίοι ασφαλίζονται και για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανέρχεται στο ποσό των 29 ευρώ.

Οι πάροχοι για τις θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για τους αποφοίτους του προγράμματος κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών είναι οι Διεθνείς Οργανισμοί και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών σε άτομα με προσφυγικό-μεταναστευτικό υπόβαθρο και οι Δημόσιοι φορείς και Οργανισμοί που αναπτύσσουν δράσεις για τις οποίες μπορεί να είναι απαραίτητη η διαπολιτισμική μεσολάβηση.

Οι πάροχοι για τους/τις αποφοίτους/ες του προγράμματος κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Οι πάροχοι για τους/τις αποφοίτους/ες του προγράμματος κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών Εκπαίδευσης Ρομά είναι τα παραρτήματα Ρομά που λειτουργούν στους Δήμους της χώρας, οι Ενώσεις Ρομά και Οργανισμοί της Κοινωνίας των Πολιτών που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών σε κοινότητες Ρομά ή αναπτύσσουν συναφείς δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι δυνητικά πάροχοι υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ΚΠΑ2 που ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που επιθυμούν να ενταχθεί στη δράση.

Οι ωφελούμενοι/ες ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν πρέπει να πληρούν τα κάτωθι:

α. Τα άτομα με προσφυγικό-μεταναστευτικό υπόβαθρο να έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών

β. Τα άτομα με αναπηρία ή από ιδρύματα να έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

γ. Τα άτομα Ρομά να έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών Εκπαίδευσης Ρομά».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: www.dypa.gov.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News