Χωρίς πλαφόν οι αγορές προϊόντων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Οικονομία
Χωρίς πλαφόν οι αγορές προϊόντων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι, στόχος είναι, να ξεκινήσει από την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022, η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού»

Δεν θα υπάρχει πλαφόν στην ποσότητα των προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές ενω τα προϊόντα θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι, στόχος είναι, να ξεκινήσει από την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022, η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

«Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αναφέροντας ακόμη πως «θα αυξηθεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών, με μετακινήσεις και μετατάξεις».

Παράλληλα με τα παραπάνω, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως από τους ελέγχους που γίνονται, «προκύπτει αισχροκέρδεια στο 6%-8% των περιπτώσεων ελέγχου στην αγορά».

Διαβάστε επίσης – Επιτροπή Ανταγωνισμού: Χθες λάβαμε επίσημες διευκρινίσεις για το «καλάθι του καταναλωτή» και το εξετάζουμε κατά προτεραιότητα

Κλείνουν εκατοντάδες αρτοποιεία

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, λέγοντας πως λόγω και της ενεργειακής κρίσης, «έχουν κλείσει εκατοντάδες αρτοποιεία και πολλά άλλα συντηρούνται χάρη στην «επιδότηση» τους, μέσω της προσωπικής εργασίας δύο και τριών μελών της οικογένειας του αρτοποιού».

Ο κ. Μούσιος ζήτησε να συνεχίσει να είναι ενισχυμένη η επιδότηση των φούρνων έναντι των ανατιμήσεων των τιμών στην ενέργεια, ενώ επεσήμανε πως «δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ψωμί στο «καλάθι του νοικοκυριού» και, εάν μπει το κατεψυγμένο ψωμί, αυτό πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News