«HELLENiQ ENERGY» το νέο όνομα του Ομίλου ΕΛΠΕ

Οικονομία
«HELLENiQ ENERGY» το νέο όνομα του Ομίλου ΕΛΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας εταιρικής ταυτότητας του ιστορικού Ομίλου

Αλλαγή σελίδας, με νέο όνομα και ριζική ανανέωση εικόνας για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με τη Διοίκηση του Ομίλου να παρουσιάζει επισήμως τη νέα εταιρική ταυτότητα, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, μέσα από τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις μέσα στην ίδια ημέρα.

Η νέα εταιρική ταυτότητα, αποτελεί μέρος του συνολικού rebranding της Εταιρείας, ενώ η ονομασία “HELLENiQ ENERGY”, παραπέμπει ευθέως στην βαριά κληρονομιά του Ομίλου, αλλά και στη βούλησή του να εξελιχθεί στο αύριο της «έξυπνης» ενέργειας, των εναλλακτικών πηγών και την οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Μετά από 64 ολόκληρα χρόνια επιτυχημένης πορείας με ισχυρή ανάπτυξη, αλλά και ουσιαστικής στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η νέα εταιρική ταυτότητα του Ομίλου επισφραγίζει και τυπικά την ταχεία υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού “Vision 2025” που ξεκίνησε το 2021. Στόχος είναι να οδηγηθεί σε μια νέα εποχή δυναμικής βιώσιμης ανάπτυξης, με την υλοποίηση σημαντικών έργων μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των διυλιστηρίων, την ταχύτατη ανάπτυξη στις Ανανεώσιμες Πηγές και στην «πράσινη» ενέργεια, αλλά και την είσοδο σε νέες αγορές και προϊόντα. Όπως είχε εξαγγελθεί, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του στρατηγικού αυτού σχεδίου περιλάμβανε και την αλλαγή επωνυμίας, λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου. Η παρουσίαση έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μια εκδήλωση στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενώ την παρακολούθησαν πλήθος καλεσμένων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου

Στο μέσον ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο CEO κ. Ανδρέας Σιάμισιης, πλαισιωμένοι από τη Διοικητική ομάδα της HELLENiQ ENERGY

Κατά την ομιλία του στη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της «HELLENiQ ENERGY», Ανδρέας Σιάμισης, κατά την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας, προχώρησε σε ιστορική αναδρομή της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας του Ομίλου και των σημαντικών σταθμών της και παράλληλα ανέλυσε διεξοδικά τη συνεισφορά του Ομίλου στην κοινωνία και την εθνική οικονομία, σημειώνοντας ότι αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ και το 12% των εξαγωγών της χώρας, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του πλάνου μετασχηματισμού της εταιρείας, Vision 2025. «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα μέλλον πιο καθαρό και βιώσιμο για όλους. Γι’ αυτό, καθώς η αγορά ενέργειας αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς για να προωθήσουμε πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Η «HELLENiQ ENERGY» επιδιώκει να συνεχίσει την πολύ καλή της πορεία και να αποτελεί εταιρεία πρότυπο στην Ελλάδα οδηγώντας τις εξελίξεις και συμβάλλοντας στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Ταυτόχρονα όμως, είναι εξίσου σημαντικό να προσαρμόσει και τις παραδοσιακές της δραστηριότητες σε ένα νέο περιβάλλον και να συνεχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ασφάλειας εφοδιασμού, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Οι στόχοι μας για την ουσιαστική μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος είναι φιλόδοξοι, αλλά επιτεύξιμοι, ώστε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Ευχαριστώ όλους εκείνους που πίστεψαν και συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι και ειδικά τους μετόχους, τα στελέχη και το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου, αλλά και τους πελάτες και συνεργάτες μας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητάς μας. Η πορεία δεν θα είναι πάντα εύκολη, αλλά ο στόχος πρέπει να παραμείνει σταθερός. Με υπευθυνότητα και όρεξη για δημιουργία, αλλά και με τη νέα ανανεωμένη εταιρική εικόνα που μας προσφέρει μια καινούργια οπτική, τροφοδοτούμε με ενέργεια το αύριο που όλοι αξίζουμε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιάμισης. Στη συνέχεια κάλεσε στη επί σκηνής τη διοικητική ομάδα του Ομίλου προκειμένου να γίνουν τα εντυπωσιακά αποκαλυπτήρια της νέας εταιρικής ταυτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, και η ιδιαίτερα συμβολική κίνηση της παρουσίας στην εκδήλωση των πέντε τελευταίων Προέδρων του Ομίλου και συγκεκριμένα του Ευστάθιου Τσοτσορού, Ιωάννη Παπαθανασίου, Χρήστου Κομνηνού, Αναστάσιου Γιαννίτση και Ευθύμιου Χριστοδούλου.

Οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Ομίλου ΕΛΠΕ. Από αριστερά, ο κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου, δίπλα του ο κ. Χρήστος Κομνηνός και δεξιά κατά σειρά οι κ.κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης και Ευθύμιος Χριστοδούλου

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ομίλου «HELLENiQ ENERGY», Ιωάννης Παπαθανασίου, τόνισε τη σημαντική συνεισφορά των ανθρώπων του Ομίλου στη νέα αυτή εποχή: «Πίσω μας έχουμε 64 χρόνια υποδειγματικής πορείας, με τον Όμιλό μας να πρωταγωνιστεί στην επιχειρηματική ζωή του τόπου. Σήμερα προσδιορίζουμε εκ νέου την εταιρική μας ταυτότητα, με μια νέα ονομασία η οποία αντιπροσωπεύει έναν Οργανισμό που συνεχίζει να γράφει την ιστορία του, με ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον. Θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί στην αιχμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων στο χώρο της ενέργειας. Από πλευράς μας, έχουμε δεσμευθεί να αναλάβουμε το ρόλο που μας αναλογεί ως κορυφαία επιχείρηση της χώρας, με ουσιαστικό αναπτυξιακό αποτύπωμα και ισχυρή εθνική και κοινωνική συνείδηση. Τα ορατά και μετρήσιμα πλέον οφέλη από τη νέα επιχειρηματική μας στρατηγική, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε και να προσβλέπουμε σε ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη. Βαδίζουμε έχοντας ως εφόδια τον σωστό σχεδιασμό, τη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, τη θέληση, το πάθος, την αποφασιστικότητα και, κυρίως, τη δύναμη των εργαζομένων του Ομίλου που μοιράζονται το όραμά μας, το υπηρετούν καθημερινά στην πράξη και τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τη συμβολή τους.»

Από αριστερά ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Σκρέκας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξαιρετικές επιδόσεις του Ομίλου σε όλα τα επίπεδα και τη διαχρονική του στήριξη για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της χώρας, σημειώνοντας: «Η αλλαγή ονόματος και εταιρικής εικόνας των ΕΛΠΕ σηματοδοτεί τη μετεξέλιξή του σε έναν ολοκληρωμένο Όμιλο παραγωγής και εμπορίας όλων των μορφών ενέργειας, με έμφαση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του. Δίνει έμφαση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως είναι οι ΑΠΕ, εξετάζει και αναπτύσσει νέες σημαντικές πρωτοποριακές δραστηριότητες όπως είναι το υδρογόνο, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες, σημαντικές για την οικονομία δραστηριότητες σε πετρελαιοειδή, με στόχο να εντάσσει καύσιμα νέας γενιάς με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα. H στρατηγική μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το αύριο.»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται οτι η νέα εταιρική ταυτότητα εγκρίθηκε ομόφωνα το μεσημέρι της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Ακολουθήσαν δύο εντυπωσιακές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Σε πρώτη φάση, ενημερώθηκε όλο το προσωπικό της εταιρείας, το οποίο συμμετείχε με φυσική ή με διαδικτυακή παρουσία – περισσότερα από 2.000 άτομα- καθιστώντας με αυτόν τρόπο τους εργαζόμενους της εταιρείας, το πρώτο κοινό στο οποίο αποκαλύφθηκε η νέα εταιρική εικόνα και στη συνέχεια, ακολούθησε δεύτερη εκδήλωση, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, συνεργατών και θεσμικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η κα Μαριάννα Λάτση, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ο νυν Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος καθώς και πρώην Πρόεδρος Θόδωρος Φέσσας, ο Βαγγέλη Μυτιληναίος, ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, ο Απόστολος Ταμβακάκης της EOS Capital Partners, κλπ. καθώς και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης και η κ. Μαριάννα Λάτση.

Τις δύο εκδηλώσεις παρουσίασε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου, η οποία μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμιση δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάδραση επί σκηνής.

Στο επίκεντρο του καινούργιου λογοτύπου του Ομίλου παραμένει ο μικρός φωτεινός αστέρας, ως σπίθα δημιουργίας και στοιχείο καθοδήγησης στη νέα εποχή. Οι οριζόντιες μπλε και άσπρες γραμμές που είχαν εμπνευστεί από την ελληνική σημαία, έχουν μετατραπεί σε κυματισμό που προσομοιάζει σε ένα ενεργειακό κύμα.

Μεγάλο τμήμα του ονόματος παραπέμπει στην ελληνικότητα και στην κληρονομιά της προηγούμενης ονομασίας, ενώ η κατάληξη της πρώτης λέξης αναφέρεται στο μέλλον της ενεργειακής μετάβασης και της παροχής «έξυπνων» ενεργειακών λύσεων.

H τελευταία λέξη “ENERGY» υποδηλώνει τη μετεξέλιξη, από μια εταιρία πετρελαίου σε έναν οργανισμό που θα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενέργειας, ενσωματώνοντας κριτήρια ESG στη λειτουργία του, αλλά και στις μελλοντικές προτεραιότητες της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News