«Επιδημία» βλαβών σε ΙΧ από νοθευμένα καύσιμα - Θέμα που φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις (βίντεο)

Οικονομία
«Επιδημία» βλαβών σε ΙΧ από νοθευμένα καύσιμα - Θέμα που φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ

Δεκάδες βλάβες λόγω νοθείας στα καύσιμα, με αμάξια να χαλάνε λίγα μέτρα μετά τα πρατήρια, φαίνεται να σημειώνεται σε αρκετές περιοχές της χώρας, θέμα που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. 

«Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της νοθείας», λέει η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι οι σχετικές καταγγελίες είναι πολλές. 

Όπως εξήγησε, η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

«Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο. Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει», ανέφερε ενώ κάλεσε τους οδηγούς να κρατάνε τις αποδείξεις, ώστε με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλλουν τη νοθεία.

Οι πολίτες που πέφτουν θύματα νοθευμένου καυσίμου στα οχήματά τους αυξάνονται διαρκώς και τα συνεργεία γεμίζουν από χαλασμένα αυτοκίνητα, με το κόστος των βλαβών να ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ, αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. 

//--> //-->

Ο μηχανικός αυτοκινήτων Άρης Γεωργάλης εξήγησε ότι την πρώτη φορά που θα μπει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα που θα εξασθενήσουν όσο το αυτοκίνητο κινείται, αλλά τη δεύτερη φορά μπορεί να χαλάσει τελείως.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος αυτοκινήτων Ιορδάνης Παππάς, ανέφερε ότι οι συνηθέστερες βλάβες από νοθευμένα καύσιμα αφορούν την αντλία βενζίνης, άδειασμα του ρεζερβουάρ, τα μπεκ ακόμα και τον ίδιο τον κινητήρα.

Το κόστος για τα βενζινοκίνητα οχήματα ξεκινάει από 500 ευρώ και στα πετρελαιοκίνητα μπορούμε να φτάσουμε και τα 5.000 ευρώ, όπως ανέφερε ενώ πρόσθεσε: «Το αμάξι αρχίζει να χάνει τις στροφές του, δεν ακούει στο γκάζι, ανάβει λαμπάκι».

Φωτογραφία: Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News