Επιταγή ακρίβειας: Το φθινόπωρο αναμένεται το επίδομα που θα φτάνει τα 230 ευρώ

Οικονομία
Επιταγή ακρίβειας: Το φθινόπωρο αναμένεται το επίδομα που θα φτάνει τα 230 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της επιταγής αναμένεται κατά την διάρκεια της ΔΕΘ

Με στόχο την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων, αναμένεται η ανακοίνωση ενισχυμένου πακέτου μέτρων ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την Κυβέρνηση να επιθυμεί να αλλάξει ατζέντα που τελευταία μονοπωλείται από την υπόθεση παρακολουθήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επιταγή ακρίβειας θεωρείται πλέον βέβαιη προκειμένου να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες.

Πρόκειται για ένα επίδομα στο μοντέλο που δόθηκε το Πάσχα με την μόνη αλλαγή οτι αυτή τη φορά θα είναι μάλλον αυξημένο με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 230 ευρώ και να αφορά περισσότερους δικαιούχους.

Αυτό όχι μόνο για να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων, αλλά και για να στηριχθούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Δηλαδή να υπάρχουν ζώνες που θα ξεκινούν από τα 100-130 ευρώ και θα φτάνουν τα 200 με 230 ευρώ. με το τελικό ύψος του ποσού αλλά και του αριθμού των δικαιούχων να διαμορφώνεται βάσει των δημοσιονομικών περιθωρίων.

Στόχος είναι σε πρώτη φάση να στηριχθούν με το ποσό των 200 ευρώ οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας και σε δεύτερη φάση η οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, να χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

«Δώρο» είχαν πάρει τότε οι εξής πέντε κατηγορίες:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Τα 200 ευρώ μπήκαν στους λογαριασμούς των τριών πρώτων κατηγοριών, ενώ οι τελευταίες δύο πληρώθηκαν μία επιπλέον δόση.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News