Βloomberg: Αύξηση 40% των Αμερικανών που μετακομίζουν στην Ελλάδα - Γιατί επιλέγουν τη χώρα μας

Οικονομία
Βloomberg: Αύξηση 40% των Αμερικανών που μετακομίζουν στην Ελλάδα - Γιατί επιλέγουν τη χώρα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών των Αμερικανών

Όλο ένα και περισσότεροι είναι οι Αμερικανοί, οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και έρχονται να μετακομίσουν σε Ευρωπαϊκές χώρεςς, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών των Αμερικανών. Μάλιστα, όπως ανέφερε η Sotheby’s International Realty, ο αριθμός των Αμερικανών που επεδίωξαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο φέτος αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Άλλωστε η χώρα μας περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους «φιλικότερους για Αμερικανούς, που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, προορισμούς στην Ευρώπη» του Εuropean Best Destinations.

Γιατί επιλέγουν την Ευρώπη οι Αμερικανοί

«Το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης κατέστησε ακριβότερη τη διαμονή σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ από ό,τι στις ευρωπαϊκές πόλεις», λέει ο Mάικλ Βιτκόβσκι, αντιπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Αμερικανών μεταναστών «ECA International». «Οι ακριβές τιμές των κατοικιών καθώς και το ισχυρό δολάριο και οι πολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ είναι παράγοντες καθιστούν ολοένα και γοητευτικότερη τη διαμονή στην Ευρώπη», συμπληρώνει, μιλώντας στο Bloomberg.

Αλλά σε αντίθεση με το παρελθόν η Ευρώπη δεν κινεί πλέον το ενδιαφέρον μόνον εύπορων, συνταξιούχων Αμερικανών. Το Bloomberg μίλησε με ορισμένους από τους μετανάστες, που προέρχονται από τη μεσαία τάξη, όπως η Στέφανι Σινκλέρ, που αγόρασε τον Απρίλιο σπίτι στην Ιταλία για την ίδια και τον γιο της. Μέχρι πρότινος πλήρωνε ενοίκιο 3.000 δολαρίων το μήνα για ένα τεσσάρι στην Ατλάντα και παρά το ετήσιο εισόδημά της των 300.000 δολαρίων δεν μπορούσε να βρει σπίτι να αγοράσει. Αντίθετα, βρήκε δύο ακίνητα στη Σικελία, τα οποία αγόρασε έναντι 60.000 ευρώ.

«Δεν θα έμπαινα ποτέ στον κόπο να αγοράσω σπίτι στην Ιταλία αν δεν ήταν τόσο τρελή η αγορά στις ΗΠΑ », δήλωσε. Η Τζέιμι Ντίξον από την άλλη μετακόμισε πριν από ένα χρόνο με τον άντρα της και την κόρη τους στην Πορτογαλία. Επικεφαλής μιας start-up στο χώρο της τεχνολογίας η Ντίξον ζούσε σε ένα δυάρι στο Μαλιμπού, αλλά τώρα μένουν σε ένα τριάρι με τρία μπάνια στην παραθαλάσσια πόλη Cascais Κοντά στη Λισαβώνα. Αλλά δεν ήταν αυτός μόνον ο λόγος που μετακόμισαν. «Η βία στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Ήθελα να ζήσει το παιδί μου μια φυσιολογική παιδική ηλικία», δήλωσε στο Bloomberg.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News