Τουρισμός για όλους 2022: Αυτές είναι οι νέες επικρατέστερες ημερομηνίες για τις αιτήσεις

Οικονομία
Τουρισμός για όλους 2022: Αυτές είναι οι νέες επικρατέστερες ημερομηνίες για τις αιτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γνωστοποιήσει το υπουργείο Τουρισμού η πλατφόρμα θα άνοιγε είτε την Παρασκευή 8 είτε το Σάββατο 9 Ιουλίου, πράγμα που δεν έγινε

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ή το Σάββατο, 9 Ιουλίου, επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση χορήγησης του voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Σήμερα Δευτέρα, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, έδωσε νέα ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας, αναφέροντας:

«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο 16 Ιουλίου, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στην καθυστέρηση για τις αιτήσεις του προγράμματος Τουρισμός για όλους τόνισε πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της – και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν – δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».

Επιπλέον, υπενθύμισε την άυλη κάρτα και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα» και σημείωσε πως «Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα.

Χρήματα μάλιστα που θα είναι αφορολόγητα. Είναι ένα ποσό που θα πηγαίνει για τη ρευστότητα της επιχείρησης» τονίζοντας πως όλο αυτό είναι «μία αλυσιδωτή θετική αντίδραση».

//--> //-->

Τουρισμός για Όλους: Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά σε 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ, Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ.

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News