Φορολογικές δηλώσεις: Έως 29 Ιουλίου η παράταση της προθεσμίας υποβολής

Οικονομία
Φορολογικές δηλώσεις: Έως 29 Ιουλίου η παράταση της προθεσμίας υποβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την λειτουργία της πλατφόρμας από την 30η Μαρτίου η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε αναγκαία λόγω του μικρού αριθμού φορολογουμένων που έχουν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου γνωστοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Η παραπάνω απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς προς ώρας είναι ελάχιστοι οι φορολογούμενοι που έχουν ρυθμίσει την εν λόγω υποχρέωση τους.

Ειδικότερα, σε απόφαση που υπέγραψε χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News