Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin - Έφτασε έως και κάτω από τα 21.000 δολάρια

Οικονομία
Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin - Έφτασε έως και κάτω από τα 21.000 δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται το sell-off στα κρυπτονομίσματα

Κάτω από τα 21.000 δολάρια έπεσε για λίγο το Bitcoin την Τρίτη, πριν ανακάμψει ελαφρώς. Οι χθεσινές απώλειες του κρυπτονομίσματος λαμβάνουν χώρα μέσα στο γενικότερο sell-off των κρυπτονομισμάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχωρεί κατά 11,23% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 22.749,6 δολάρια, σύμφωνα με το investing.com. Παράλληλα, το Ethereum σημειώνει πτώση 10,81% και κινείται στα 1.226,15 δολάρια.

«Τα πάντα έχουν πάρει "φωτιά» αυτή τη στιγμή, είτε πρόκειται για μετοχές, είτε για κρυπτονομίσματα, ή οτιδήποτε άλλο", δήλωσε ο Nirmal Ranga, υψηλόβαθμο στέλεχος στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ZebPay, σύμφωνα με το CNBC.

«Αυτό που βλέπετε στην αγορά είναι φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία. Τεχνικά, οι αγορές φαίνονται υπερπουλημένες και πρέπει να υπάρχει κάποιο πτωτικό όριο που θα φτάσει το bitcoin στο προσεχές μέλλον», δήλωσε στο CNBC.

Τα κρυπτονομίσματα «σφυροκοπήθηκαν» τη Δευτέρα, καθώς πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Celsius και η Binance σταμάτησαν τις αναλήψεις και ορισμένες εταιρείες έκοψαν θέσεις εργασίας.

Η Celsius ανέφερε ότι οι αναλήψεις, οι ανταλλαγές και οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών θα σταματήσουν λόγω των «ακραίων συνθηκών της αγοράς» και ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη «σταθεροποίηση της ρευστότητας και των εργασιών».

Εν τω μεταξύ, η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σταμάτησε τις αναλήψεις Bitcoin για πάνω από τρεις ώρες «λόγω μιας συναλλαγής που κόλλησε και προκάλεσε ανεκτέλεστο υπόλοιπο».

Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κάτω από το 1 τρισ. δολάρια τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap. Περίπου 200 δισ. δολάρια έχουν «σβήσει» από την αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Το sell-off στα κρυπτονομίσματα έρχεται καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν ευρέως τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία με φόντο τους φόβους για πιθανή παγκόσμια ύφεση, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αυξάνουν τα επιτόκια για να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εξετάζουν τώρα την πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Steve Liesman του CNBC. Πρόκειται για μεγαλύτερη αύξηση από αυτήν των 50 μονάδων βάσης που ανέμεναν πολλοί αναλυτές. Η Wall Street Journal μετέδωσε πρώτη την είδηση αυτή.

Το Bitcoin πλέον έχει υποχωρήσει κάπου στο 70% από το ιστορικό υψηλό της αξίας του, το οποίο κατεγράφη τον Νοέμβριο του 2021.

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News