Σε ποια δουλειά οι μαθητευόμενοι παίρνουν 15.000 ευρώ τον μήνα

Οικονομία
Σε ποια δουλειά οι μαθητευόμενοι παίρνουν 15.000 ευρώ τον μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου αύξησαν τις αμοιβές στην φετινή σεζόν του internship κατά 37,2% σε σχέση με πέρυσι - Οι εταιρείες της Wall Street προσφέρουν αυξημένους μισθούς ακόμα και για όσους δεν έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο

Με τις τράπεζες της Wall Street να  ρίχνουν εκατομμύρια στα μεγαλύτερα ταλέντα, την ώρα που ο πόλεμος για τους εργαζομένους φουντώνει, ακόμα και οι μαθητευόμενοι βλέπουν τις αμοιβές τους να εκτινάσσονται στα ύψη.

Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου αύξησαν τις αμοιβές στην φετινή σεζόν του internship κατά 37,2% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του σάιτ Wall Street Oasis, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η Wall Street δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κάνει προσλήψεις

Η Wall Street δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κάνει προσλήψεις, την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι δυσεύρετοι στους περισσότερους κλάδους.

Ειδικά στο finance, όμως, υπάρχει υψηλός ρυθμός παραιτήσεων αλλά και δυσαρέσκειας, κυρίως ανάμεσα στους junior τραπεζίτες, οι οποίοι ως γνωστόν δουλεύουν ατελείωτες ώρες, που συχνά φτάνουν τις 100 την εβδομάδα.

Οι τράπεζες, πλεόν έχουν να ανταγωνιστούν τις εταιρείες τεχνολογίας στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν ταλέντα, με τις τελευταίες να προσφέρουν πιο χαλαρούς και ευέλικτους εργασιακούς χώρους. Ενώ την ίδια στιγμή, άλλοι τομείς του finance όπως οι εταιρείες private equity προσφέρουν καλύτερες αμοιβές.

Έτσι, στην προσπάθειά τους να προσλάβουν μαθητευόμενους για τα καλοκαιρινά προγράμματά τους, οι εταιρείες της Wall Street προσφέρουν αυξημένους μισθούς ακόμα και για όσους δεν έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο.

Η εταιρεία trading Jane Street, για παράδειγμα, προσφέρει στους μαθητευόμενους μέσο μισθό 16.356 δολαρίων τον μήνα (περίπου 15.000 ευρώ) ή σχεδόν 200.000 δολάρια τον χρόνο.

Υψηλότεροι είναι οι μισθοί για τους interns στα hedge funds

Η μαθητεία διαρκεί από 10 έως 12 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ κάποιες εταιρείες προσφέρουν και πιο εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης.

Στην Citadel, όπου μόνο το 0,8% από όσους κάνουν αίτηση εξασφαλίζουν μια θέση στο πρόγραμμα μαθητείας, ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 14.000 δολάρια ή και παραπάνω, ανάλογα με τα καθήκοντα.

Αριθμός-ρεκόρ 236.000 ατόμων έκαναν φέτος αίτηση για το πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα internship της Goldman Sachs, ενώ αύξηση στις αιτήσεις διαπίστωσε και η Morgan Stanley.

Η αύξηση στις αμοίβες προσελκύει τους φοιτητές

Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, η αύξηση στις αμοιβές των μαθητευόμενων αλλά και των junior bankers καταφέρνει να προσελκύσει φοιτητές που διαφορετικά θα κοίταζαν προς τις εταιρείες της Silicon Valley.

Αυτό τον μήνα, η UBS ανέβασε τον μισθό του πρωτοετή αναλυτή για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, για να ανταγωνιστεί τις Citigroup και JPMorgan Chase, οι οποίες έθεσαν τον στάνταρ μισθό για τους junior bankers στα 110.000 δολάρια τον χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News