Αναδρομικά - Σταϊκούρας: «Θα τα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι»

Οικονομία
Αναδρομικά - Σταϊκούρας: «Θα τα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σύνολο των συνταξιούχων τα αναδρομικά - Συζητείται ο τρόπος πληρωμής

Στο σύνολο των συνταξιούχων θα καταβληθούν τα αναδρομικά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός σημείωσε πως «θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων».

Συζητείται ο τρόπος πληρωμής

Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής και εάν αυτός θα είναι σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι κάτι που ακόμα συζητείται και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρξουν και συγκεκριμένες αποφάσεις. «Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι. Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση σε μια σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά. «Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεω, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», υπογράμμισε.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News