Λίγκρες: Η παραλία με τον εντυπωσιακό καταρράκτη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Σιδέρωτας (εικόνες)

Ταξίδια
Λίγκρες: Η παραλία με τον εντυπωσιακό καταρράκτη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Σιδέρωτας (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Λίγκρες είναι μια μεγάλη παραλία με χοντρόκοκκη άμμο και φανταστικά βαθιά νερά στα νότια του νομού Ρεθύμνου

Οι Λίγκρες (ή Λίγρες) βρίσκονται 51 χλμ νότια του Ρεθύμνου και κάτω από το χωριό Αγία Παρασκευή, στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Σιδέρωτας. Είναι ουσιαστικά το κεντρικό τμήμα της παραλίας που οι ντόπιοι αποκαλούν Ακουμιανή Γιαλιά. Οι Λίγκρες είναι μια μεγάλη παραλία με χοντρόκοκκη άμμο και φανταστικά βαθιά νερά.

Η σχετικά δύσκολη πρόσβαση από τα αστικά κέντρα της βόρειας ακτής της Κρήτης έχει ευτυχώς κρατήσει την τουριστική ανάπτυξη σε ήπιους ρυθμούς, κάνοντας την μια από τις ομορφότερες και πιο ήρεμες παραλίες στο νησί. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά υπάρχει ταβέρνα με δωμάτια στο δυτικό τμήμα της, όπου φτάνει ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

Ακριβώς στο σημείο που τελειώνει η παραλία στα δυτικά, υπάρχει ένας εντυπωσιακός καταρράκτης που ρίχνει το νερό του απευθείας στην παραλία και έχει νερό όλο το χρόνο. Αξίζει να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας, προς την Τριόπετρα και να θαυμάσετε τους υπέροχους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα νεροφαγώματα του εδάφους στην περιοχή Ξηρομηλιά. Κάπου εκεί στέκεται ο τεράστιος κόκκινος βράχος των Λιγκρών, σήμα κατατεθέν της παραλίας.

Πηγή: cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News