Μην αφήνεις τα πασχαλινά αυγά να πάνε χαμένα! Σε μόλις 5 λεπτά μπορείς να ετοιμάσεις μια λαχταριστή αυγοσαλάτα, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.

Με απλά υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα, δημιουργείς ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνες, που σου δίνει ενέργεια και σε κρατά χορτάτο. Συνδύασε τα αυγά με λίγο γιαούρτι ή μαγιονέζα, φρέσκα μυρωδικά και μια πινελιά λεμονιού για δροσιά.
Είναι τέλεια επιλογή για ελαφρύ γεύμα, σνακ ή ακόμα και για γέμιση σε σάντουιτς. Γρήγορη, υγιεινή και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμη!
Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 μαρούλι
- 1 αγγούρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Λίγο μαϊντανό
- 5 βραστά αυγά
- 10 ντοματίνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το dressing
- 150 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι
- 75 γρ. μαγιονέζα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μαρούλι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα αυγά και τα προσθέτουμε και κείνα μέσα.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα προσθέτουμε το dressing ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.
