Κόκορας

Ο κόκορας που μίλησε… κρητικά! (vid)

Γαστρονομία
Ο κόκορας που μίλησε… κρητικά! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αλέξανδρος Βρυθιάς μαγειρεύει τον πιο αρωματικό Κόκκορα Μπιάνκο Κεφαλονιάς στο "Καλό Μεσημέρι"

Μια ακόμα λαχταριστή στιγμή χάρισαν στους τηλεθεατές της εκπομπής "Καλό Μεσημέρι" της ΚΡΗΤΗ TV ο σεφ Αλέξανδρος Βρύθιας και η κουζίνα της εκπομπής. Αυτή τη φορά ο σεφ μας ταξίδεψε μέχρι την Κεφαλονιά, παρουσιάζοντας έναν από τους πιο αγαπημένους και αρωματικούς παραδοσιακούς μεζέδες του Ιονίου: κόκορας Μπιάνκο, ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα, τεχνική και βαθιά νοστιμιά.

Η συνταγή ξεχωρίζει για την πλούσια μαρινάδα της, τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων και το μεταξένιο, λεμονάτο τελείωμα που κάνει τον κόκκορα ζουμερό και γεμάτο χαρακτήρα. Ο Αλέξανδρος Βρύθυας την παρουσίασε με τον δικό του τρόπο—καθαρό, παραδοσιακό, αλλά πάντα με εκείνη την πινελιά που κάνει τον τηλεθεατή να θέλει να σηκωθεί αμέσως να τη δοκιμάσει.

Η Συνταγή: Κόκορας Μπιάνκο Κεφαλονιάς

Υλικά για τη μαρινάδα

    1 κόκορας κομμένος σε μερίδες

    200 ml λευκό κρασί

    100 ml ελαιόλαδο

    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    2–3 καρότα

    2 κ.τ.σ. κεδροκούκουτσα

    ½ κ.σ. ξερό δεντρολίβανο


Για το μαγείρεμα

    200 γρ. αγελαδινό βούτυρο

    Αλεύρι για το πανάρισμα

    Χυμός από 1 λεμόνι

    Αλάτι

    Πιπέρι


Η έντονη μαρινάδα με εκείνη τη χαρακτηριστική μυρωδιά του κεδροκούκουτσου «δουλεύει» πάνω στο κρέας και το κάνει τρυφερό και αρωματικό. Στη συνέχεια το πανάρισμα και το βούτυρο δημιουργούν μια φίνα, χρυσαφένια κρούστα, ενώ το λεμόνι στο τέλος δίνει το κλασικό «μπιανκο» φινίρισμα που αγαπούν οι Επτανήσιοι.

Το αποτέλεσμα; Ένα πιάτο βαθιάς ελληνικής καταγωγής, με γεύση που μένει στη μνήμη!

Δείτε εδώ το απόσπασμα από την εκπομπή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News