Μια σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που συνδυάζει τη φρεσκάδα των ντοματινιών με τη μοναδική γεύση της φέτας σε μια δροσερή, κρεμώδη σάλτσα. Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και είναι ιδανική για μεσημεριανό, βραδινό ή συνοδευτικό σε ψητά.
Χρειάζεσαι μόνο ώριμα ντοματίνια, λίγη ρόκα ή μαρούλι, ελαιόλαδο, μυρωδικά και μια γρήγορη σάλτσα φέτας με γιαούρτι και λεμόνι που απογειώνει τη γεύση.
Πολύχρωμη, πλούσια σε άρωμα και βιταμίνες, είναι μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες προτάσεις για να δώσεις φρεσκάδα στο τραπέζι σου!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 δροσερή σαλάτα Φρεσκούλης 200 γραμ.
- 250 gr ντοματίνια πολύχρωμα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 αγγούρι
- 6 ελιές
- Λίγα καπαρόφυλλα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι από κρασί
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα φέτας:
- 150 gr φέτα
- 100 gr γάλα
Εκτέλεση:
- Για την δροσερή σαλάτα ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα φέτας.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε τρίμματα. Λιώνουμε την φέτα στο ζεστό γάλα.
- Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ για βελούδινη υφή.
- Παγώνουμε για λίγο να γίνει δροσερή η σάλτσα φέτας.
- Κόβουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την ρίγανη και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν τα λαχανικά και να βγάλουν τους χυμούς τους.
- Βάζουμε την δροσερή σαλάτα σε ένα ανοιχτό σκεύος.
- Ραντίζουμε με λίγη σάλτσα φέτας.
- Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά και ότι υγρό έχει μείνει στο μπολ.
- Προσθέτουμε τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φέτας.
- Γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μαρινάροντας την ντομάτα το αγγούρι και το κρεμμύδι αποκτούν μεγαλύτερη γευστική ένταση και βγάζουν πιο έντονο το άρωμα τους.
- Μπορείτε να φτιάξετε πιο αραιή σάλτσα φέτας προσθέτοντας λίγο επιπλέον γάλα.
