Ένα φρικασέ αλλιώτικο, γεμάτο φρεσκάδα και αυθεντική γεύση! Ρεβίθια βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν, παντρεύονται με τρυφερό μαρούλι, μπόλικο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, δημιουργώντας μια λεμονάτη σάλτσα που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.

Είναι ένα πιάτο ελαφρύ αλλά χορταστικό, ιδανικό για νηστεία ή για κάθε στιγμή που αναζητάς κάτι παραδοσιακό, χωρίς περιττές επιπλοκές. Σερβίρεται ζεστό, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τραγανό ψωμί για βούτες - ένα ταξίδι γεύσεων που αποδεικνύει πως η απλότητα είναι η απόλυτη νοστιμιά.
Μία φανταστική συνταγή της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μαρούλι
500 γρ. Βρασμένα Ρεβίθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 40 γρ. ελαιόλαδο (4 κ.σ.)
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
Για το δέσιμο της σάλτσας
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 100 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
- 30 γρ. κορν φλάουρ (2 κ.σ.)
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε από βραδύς τα Ρεβίθια για τουλάχιστον 8 με 10 ώρες.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος του.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα Ρεβίθια, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα Ρεβίθια.
- Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά.
- Σε μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, το νερό, το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Η εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
