pagotinia
Φωτ. akispetretzikis.com

Παγωτίνια του... ονείρου με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα

Γαστρονομία
Παγωτίνια του... ονείρου με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δροσερά, εύκολα και απολαυστικά, τα παγωτίνια με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ!

Φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά με απλά υλικά: στραγγιστό γιαούρτι, μαρμελάδα φράουλα και, προαιρετικά, λίγο μέλι για έξτρα γλυκύτητα. Απλώς γεμίζετε μικρές φόρμες σιλικόνης ή παγοθήκες, τα αφήνετε στην κατάψυξη για λίγες ώρες και… έτοιμα!

Είναι ιδανικά για παιδιά, υγιεινά και χωρίς περιττή ζάχαρη, ενώ μπορούν να εμπλουτιστούν με κομματάκια φρούτων ή ξηρούς καρπούς. Ένα σπιτικό γλυκάκι που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, με υπέροχη γεύση και ελάχιστες θερμίδες!

Είναι μία εύκολη συνταγή του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα, χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση: 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και τη μαρμελάδα, και ανακατεύουμε. 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα για να δημιουργήσουμε τα παγωτίνια και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. 

Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 

Περνάμε ένα ένα τα παγωτίνια πρώτα από τη λιωμένη κουβερτούρα και στη συνέχεια από τα φουντούκια, και τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα. 

Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά. 

Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News