pagoto mpoueno
Φωτ. shutterstock

Παγωτό μπουένο: Η ακαταμάχητη λιχουδιά του καλοκαιριού - Χωρίς παγωτομηχανή, σαν του ζαχαροπλαστείου

Γαστρονομία
Παγωτό μπουένο: Η ακαταμάχητη λιχουδιά του καλοκαιριού - Χωρίς παγωτομηχανή, σαν του ζαχαροπλαστείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Bueno σε οποιαδήποτε μορφή είναι λαχταριστό! Όσο μάλλον σε δροσιστικό παγωτό! Φτιάξτε το χωρίς μηχανή και όλοι θα νομίζουν ότι το αγοράσατε από το ζαχαροπλαστείο!

Αν αγαπάτε το κλασικό σοκολατένιο γλυκό Kinder Bueno, τότε αυτό το παγωτό θα γίνει η νέα σας εμμονή!

Πλούσιο, κρεμώδες και γεμάτο γεύση, το παγωτό Μπουένο συνδυάζει την απαλή γεύση φουντουκιού με τραγανά κομμάτια σοκολάτας και βελούδινη υφή. Ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά και για κάθε γλυκιά λιγούρα, φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι, με απλά υλικά και χωρίς παγωτομηχανή.

Σερβίρεται με επιπλέον σάλτσα πραλίνας ή κομμάτια Bueno για έξτρα απόλαυση. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Είναι μία δροσερή πρόταση του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 330 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. Buono μερέντα
  • 150 γρ. αλεσμένα Bueno
  • σιρόπι σοκολάτας, προαιρετικά

Εκτέλεση:

  1. Σε 1 μπολ ανακατεύουμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το Buono “Sisinni” και τα αλεσμένα Bueno.

  2. Βάζουμε το μισό παγωτό σε 1 τάπερ και ρίχνουμε προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας και από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό παγωτό με σιρόπι σοκολάτας από πάνω και κομματάκια Bueno αν θέλουμε.

  3. Σκεπάζουμε με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Η εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News