Απολαύστε ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύση με αυτά τα κρεμώδη ζυμαρικά και φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά!
Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό, το πιάτο συνδυάζει κολοκυθάκια, πιπεριές, ντοματίνια και μελιτζάνα με απαλή κρέμα και μυρωδικά, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο γεύμα.
Τα ζυμαρικά αγκαλιάζουν τέλεια τη σάλτσα, ενώ η φρεσκάδα των λαχανικών απογειώνει τη γευστική εμπειρία.
Εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό, αυτό το πιάτο θα γίνει αγαπημένη επιλογή όλης της οικογένειας. Δοκιμάστε το με λίγο τριμμένο τυρί ή φρέσκο βασιλικό για ακόμα περισσότερη απόλαυση!
Είναι μία πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γρ. ζυμαρικά
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. Ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 200 γρ. Τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Μοσχοκάρυδο
- 1/2 κούπα νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
Για το σερβίρισμα:
- Τυρί Παρμεζάνα
- Μαϊντανός
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό
- Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες ,τα κολοκυθάκια, το αλάτι και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κρατάμε μισή κούπα νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και τα στραγγίζουμε.
- Επιστρέφουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά, ρίχνουμε τη πάπρικα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το νερό που κρατήσαμε, τις σκελίδες σκόρδου, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι ανακατεύουμε πολύ καλά και αποσύρουμε .
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο βίντεο που ακολουθεί η εκτέλεση της συνταγής: