thumbnail_aa

Κρεμώδη ζυμαρικά με... άρωμα καλοκαιριού - Το πιο λαχταριστό πιάτο έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ! (vid)

Γαστρονομία
Κρεμώδη ζυμαρικά με... άρωμα καλοκαιριού - Το πιο λαχταριστό πιάτο έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα λαχταριστό πιάτο που παντρεύει τη βελούδινη υφή της κρέμας με τη φρεσκάδα των καλοκαιρινών λαχανικών. Κολοκυθάκια, πιπεριές, ντοματίνια και μελιτζάνες δίνουν χρώμα και γεύση στα αγαπημένα σας ζυμαρικά, σε μια εύκολη και υγιεινή συνταγή ιδανική για κάθε μέρα

Απολαύστε ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύση με αυτά τα κρεμώδη ζυμαρικά και φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά!

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό, το πιάτο συνδυάζει κολοκυθάκια, πιπεριές, ντοματίνια και μελιτζάνα με απαλή κρέμα και μυρωδικά, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο γεύμα.

Τα ζυμαρικά αγκαλιάζουν τέλεια τη σάλτσα, ενώ η φρεσκάδα των λαχανικών απογειώνει τη γευστική εμπειρία.

Εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό, αυτό το πιάτο θα γίνει αγαπημένη επιλογή όλης της οικογένειας. Δοκιμάστε το με λίγο τριμμένο τυρί ή φρέσκο βασιλικό για ακόμα περισσότερη απόλαυση!

Είναι μία πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. ζυμαρικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. Ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 200 γρ. Τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κούπα νερό που βράζουν τα ζυμαρικά

Για το σερβίρισμα:

  • Τυρί Παρμεζάνα
  • Μαϊντανός

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό
  2. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες ,τα κολοκυθάκια, το αλάτι και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Κρατάμε μισή κούπα νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και τα στραγγίζουμε.
  6. Επιστρέφουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά, ρίχνουμε τη πάπρικα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το νερό που κρατήσαμε, τις σκελίδες σκόρδου, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι ανακατεύουμε πολύ καλά και αποσύρουμε .
  8. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
thumbnail_δ

Στο βίντεο που ακολουθεί η εκτέλεση της συνταγής: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News