kroketes

Πατατοκροκέτες με χρυσή κρούστα, τραγανές και πεντανόστιμες – Λιχουδιά με απλά υλικά! (vid)

Γαστρονομία
Πατατοκροκέτες με χρυσή κρούστα, τραγανές και πεντανόστιμες – Λιχουδιά με απλά υλικά! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πατάτα είναι ένα θρεπτικό και οικονομικό λαχανικό που δεν λείπει σχεδόν από καμία κουζίνα. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να παρασκευάσετε μία από τις πιο λαχταριστές εκδοχές της! Τραγανές και πεντανόστιμες Πατατοκροκέτες! Ιδανικές για παιδιά, μπουφέ και παιδικά πάρτυ!

Λίγα υλικά, πολλή νοστιμιά! Η πατάτα, αγαπημένο υλικό μικρών και μεγάλων, μεταμορφώνεται σε έναν πεντανόστιμο μεζέ που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Οι τραγανές πατατοκροκέτες είναι ιδανικές για το οικογενειακό τραπέζι, για μπουφέδες ή παιδικά πάρτι, και συνοδεύουν τέλεια κάθε γεύμα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ετοιμαστείτε για... επανάληψη!

Είναι μία συνταγή του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

  • 800 γρ. πατάτες
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φρυγανιά

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 30′.

  2. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

  3. Τις λιώνουμε και τις κάνουμε πουρέ.

  4. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μαυροπίπερο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα*.

  5. Απλώνουμε σε λωρίδες το μείγμα μας με ένα κορνέ πάνω σε λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 40′. (Διαφορετικά πλάθουμε σε μπαλάκια και δε χρειάζονται κατάψυξη.)

  6. Βάζουμε σε δύο πιάτα, στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τη φρυγανιά.

  7. ε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πιρούνι, κόβουμε τις πατατοκροκέτες, τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στα ασπράδια και τέλος στη φρυγανιά.

  8. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις πατατοκροκέτες.

  9. Τηγανίζουμε** τις πατατοκροκέτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.***

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. *Αν θέλουμε το μείγμα μας να έχει λεία υφή, το αλέθουμε στο μπλέντερ. **Το λάδι πρέπει να είναι στους 170 βαθμούς. ***Μπορούμε να βάλουμε 100 γρ. τυριά της αρεσκείας μας.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση της συνταγής: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News