Αυτή η δροσερή πάστα φράουλα είναι η ιδανική λύση για όσους αναζητούν ένα ελαφρύ, απολαυστικό γλυκό χωρίς ενοχές.
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με ελάχιστα λιπαρά, προσφέρει την πλούσια γεύση της φράουλας σε κάθε κουταλιά.
Φτιάχνεται εύκολα με φυσικά υλικά όπως φρέσκες φράουλες, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και γλυκαντικό φυτικής προέλευσης. Σερβίρεται παγωμένη και είναι τέλεια επιλογή για επιδόρπιο ή ένα υγιεινό σνακ.
Μια γλυκιά απόλαυση που ταιριάζει ιδανικά στις καλοκαιρινές μέρες και στη δίαιτα σας!
Είναι μία γλυκιά πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. ζεστό νερό
- 400 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
- 150 γρ. φρέσκιες φράουλες (6-7 φράουλες)
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε κρύο νερό, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 5 με 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα διαλύουμε μέσα σε βραστό νερό.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2%, τη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε μια αποσπώμενη μακρόστενη φόρμα 30χ11 εκ.
- Προσθέτουμε από πάνω τις κομμένες φρέσκες φράουλες ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε την μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη και με ένα κουτάλι την ρίχνουμε αρχικά στο κέντρο και έπειτα την στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
- Ξεφορμάρουμε κόβουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου!