thumbnail_P1025517.00_02_45_03

Πάστα φράουλα χωρίς ζάχαρη – Η πιο γλυκιά απόλαυση του καλοκαιριού χωρίς ενοχές (vid)

Γαστρονομία
Πάστα φράουλα χωρίς ζάχαρη – Η πιο γλυκιά απόλαυση του καλοκαιριού χωρίς ενοχές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαλύψτε τη δροσερή πάστα φράουλα που συνδυάζει υπέροχη γεύση με υγιεινά συστατικά. Χωρίς καθόλου ζάχαρη και με ελάχιστα λιπαρά, είναι ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερηθούν το γλυκό. Με φρέσκες φράουλες και δροσερό γιαούρτι, αυτό το γλυκό ψυγείου θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό επιδόρπιο

Αυτή η δροσερή πάστα φράουλα είναι η ιδανική λύση για όσους αναζητούν ένα ελαφρύ, απολαυστικό γλυκό χωρίς ενοχές.

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με ελάχιστα λιπαρά, προσφέρει την πλούσια γεύση της φράουλας σε κάθε κουταλιά.

Φτιάχνεται εύκολα με φυσικά υλικά όπως φρέσκες φράουλες, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και γλυκαντικό φυτικής προέλευσης. Σερβίρεται παγωμένη και είναι τέλεια επιλογή για επιδόρπιο ή ένα υγιεινό σνακ.

Μια γλυκιά απόλαυση που ταιριάζει ιδανικά στις καλοκαιρινές μέρες και στη δίαιτα σας!

Είναι μία γλυκιά πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ. ζεστό νερό
  • 400 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

  • 150 γρ. φρέσκιες φράουλες (6-7 φράουλες)
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
thumbnail_P1025517.00_01_56_28

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε κρύο νερό, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 5 με 10 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε καλά και τα διαλύουμε μέσα σε βραστό νερό.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2%, τη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  4. Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε μια αποσπώμενη μακρόστενη φόρμα 30χ11 εκ.
  5. Προσθέτουμε από πάνω τις κομμένες φρέσκες φράουλες ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  6. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε την μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη και με ένα κουτάλι την ρίχνουμε αρχικά στο κέντρο και έπειτα την στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.
  7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
  8. Ξεφορμάρουμε κόβουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News