tyropita
Φωτ. shutterstock

Η πιο εύκολη και αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Έτοιμη για ψήσιμο σε 5 λεπτά! (vid)

Γαστρονομία
Η πιο εύκολη και αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Έτοιμη για ψήσιμο σε 5 λεπτά! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγή για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο! Σε 5 μόλις λεπτά θα είναι έτοιμη για τον φούρνο. Θα έχετε την πιο αφράτη και νόστιμη πίτα που υπάρχει σε χρόνο μηδέν!

Αν αναζητάτε μια γρήγορη και πεντανόστιμη λύση για το τραπέζι σας, αυτή η εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι ιδανική! Με ελάχιστα υλικά και μέσα σε μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας, είναι έτοιμη να μπει στον φούρνο.

Το αποτέλεσμα; Μια αφράτη, χρυσαφένια πίτα, γεμάτη γεύση και άρωμα, που θυμίζει τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς. Δεν χρειάζεται φύλλο, ούτε ιδιαίτερες τεχνικές – μόνο αγνά υλικά και αγάπη για το καλό φαγητό. Ιδανική για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό στο τραπέζι, θα γίνει η αγαπημένη σας!

Είναι μία πρόταση του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  1. 2 αυγά, μεσαία
  2. 100 γρ. ηλιέλαιο
  3. 200 γρ. γάλα
  4. 220 γρ. αλεύρι Κούλα
  5. 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 1 πρέζα πιπέρι
  8. 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  9. 170 γρ. φέτα
  10. 60 γρ. φέτα
  11. σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2′.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 40′.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News