mpougiourndi
Φωτ. shutterstock

Μπουγιουρντί στο φούρνο – Πικάντικο, γρήγορο και ακαταμάχητο! (vid)

Γαστρονομία
Μπουγιουρντί στο φούρνο – Πικάντικο, γρήγορο και ακαταμάχητο! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν θέλετε εύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό, φτιάξτε μπουγιουρντί με φέτα και τυριά. Απλά φανταστικό! Το διάσημο πιάτο των ταβερνών που όλοι λατρεύουν!

Αν αναζητάτε ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο ορεκτικό, το μπουγιουρντί με φέτα και τυριά είναι η απόλυτη επιλογή! Πρόκειται για το διάσημο πιάτο των ελληνικών ταβερνών, που κερδίζει κάθε τραπέζι με τη πικάντικη γεύση και την πλούσια υφή του.

Συνδυάζει παραδοσιακά ελληνικά τυριά, ντομάτα και καυτερή πιπεριά, ψημένα μέχρι να λιώσουν και να δέσουν σε μια μοναδική λιχουδιά. Ιδανικό για κάθε περίσταση – από καθημερινό γεύμα μέχρι μεζέ για κρασί ή τσίπουρο. Σερβίρεται ζεστό, με φρυγανισμένο ψωμί. Απλά φανταστικό!

Είναι μία πρόταση του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ντομάτα
  • Καυτερή πιπεριά
  • Φέτα
  • Γκούντα, τριμμένο
  • Μπούκοβο, προαιρετικά
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε ροδέλες.

  2. Βάζουμε στον πάτο ενός πήλινου σκεύους την ντομάτα και από πάνω τη φέτα, ξανά ντομάτα, την πιπεριά, το γκούντα, το μπούκοβο προαιρετικά, τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

  3. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News