thumbnail_enhanced_04293υυυ

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια με όλα τα μυστικά – Η τέλεια συνταγή για όλη την οικογένεια! (vid)

Γαστρονομία
Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια με όλα τα μυστικά – Η τέλεια συνταγή για όλη την οικογένεια! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aφράτα Ζουμερά Μπιφτέκια με όλα τα Μυστικά!!

Φτιάξτε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια με αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή και όλα τα μικρά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα.

Ο μοσχαρίσιος κιμάς αναμειγνύεται με φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, παγωμένο νερό, φρυγανιά και αρωματικά, ενώ το μείγμα ξεκουράζεται στο ψυγείο για να «δέσει» σωστά.

Το ψήσιμο γίνεται χωρίς πίεση σε λαδωμένο σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με μουστάρδα και πίτες για απολαυστικό γεύμα. 

Είναι μία συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (από κομμάτι λαιμό, σπάλα ή ελιά)
  • 1/2 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό (1 κ.σ.)
  • 60 γρ. παγωμένο νερό (1/4 της κούπας)
  • 1 μέτριο αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ αλάτι (7 γρ.)
  • 50 γρ. φρυγανιά (5 κ.σ.)

  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα πολυκόφτη ριχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το παγωμένο νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το μέτριο αυγό και τα χτυπάμε πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μοσχαρίσιο κιμά (κομμάτι απο λαιμό, σπάλα ή ελιά)και προσθέτουμε τη φρυγανιά ανακατεύοντας πολύ καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μερίδες από το μείγμα και πλάθουμε μπιφτέκια των 120 γρ. στο ίδιο σχήμα.
  5. Λαδώνουμε με πινέλο ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τα πιέζουμε κατά το ψήσιμο.
  6. Σερβίρουμε με μουστάρδα ,πιτούλες και απολαμβάνουμε.
thumbnail

Στο βίντεο που ακολουθεί η εκτέλεση της συνταγής:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News