Αναβαθμίστε το αγαπημένο σας μπέργκερ με φρεσκοψημένα, αφράτα ψωμάκια φτιαγμένα στο σπίτι! Αυτή η συνταγή θα σας αποδείξει πως το σπιτικό είναι ανώτερο σε γεύση, υφή και ποιότητα.
Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, θα φτιάξετε ψωμάκια που θα μοσχοβολάνε και θα κερδίσουν μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για burger αλλά και για σάντουιτς, αυτά τα ψωμάκια είναι πιο υγιεινά, χωρίς συντηρητικά και γεμάτα αγάπη.
Δώστε στο Comfort food σας τη φροντίδα που του αξίζει και απολαύστε κάθε μπουκιά με υπερηφάνεια… κατευθείαν από τον φούρνο σας!
Είναι μία εύκολη συνταγή του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• 175γρ. νερό χλιαρό
• 1 αυγό
• 30γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 20γρ. ζάχαρη
• 1 ½ κ.γ. αλάτι
• 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
• 420γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
Κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και φτιάχνουμε 8 μπάλες, τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τις πατάμε ελαφριά, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς, για 20′-25′ λεπτά.

Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.